Consiliul Local (CL) al municipiului Cluj-Napoca s-a intrunit saptamana trecuta in sedinta cu 40 de proiecte de hotarare pe ordinea de zi.

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a adaugat pe ordinea de zi sapte proiecte de hotarare, printre cele mai importante fiind cel privind aprobarea Studiului de Fezabilitate pentru amenajarea Centrului de Cultura Urbana “Bastionul Croitorilor”, cel privind numirea comisiei de analiza a oportunitatilor de construire a stadionului municipal Cluj-Napoca si proiectul ce viza aprobarea listei finale pentru atribuirea locuintelor sociale de pe Calea Floresti. Primul proiect de hotarare votat in sedinta de saptamana trecuta viza stabilirea impozitelor si taxelor locale pentru anul viitor. Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, le-a explicat consilierilor locali ca doreste ca aceste taxe sa ramana la acelasi nivel ca si anul trecut.

Urmatorul proiect de hotarare avea in vedere stabilirea tarifelor pentru salubrizare si dezapezire pentru cele doua societati de salubrizare ale clujului, Rosal si Bratner. Aceste tarife au fost majorate cu aproximativ 9,55% incepand cu luna aceasta. In continuare consilierii locali clujeni au hotarat interzicerea construirii de locuinte colective mici in zonele de locuinte familiale.

Consilierul local PSD Maria Dulca a propus ca acest proiect de hotarare sa fie valabil pana in momentul in care PUG va fi actualizat, prevederea hotararii urmand sa fie inclusa in PUG. Astfel, de acum, constructorii vor putea contrui locuinte colective mici numai in zone cu astfel de locuinte.

Tot in sedinta de saptamana trecuta s-a aprobat initierea unui proiect pentru mentinerea ordinii publice in incinta si in jurul localurilor de pe raza municipiului Cluj-Napoca. Astfel, proprietarii de localuri sunt obligati sa angajeze personal specializat pentru paza si ordine. Se va constitui o comisie din Consiliul Local, care sa stabileasca firmele de paza care se vor ocupa de acest proiect.

Pentru fiecare local, paza trebuie sa fie asigurata incepand cu ora 23 pe o raza de 100 de metri.

Asa cum prevedea Sorin Apostu, directorul Directiei Tehnice din Primaria municipiului Cluj-Napoca, Magazinul Central a decis sa finanteze o parte din lucrarile la parking-ul subteran din Piata Mihai Viteazu pentru a acoperi necesarul de locuri de parcare suplimentare generate de extinderea magazinului.

Central va finanta contravaloarea a 20 de locuri de parcare in parking-ul subteran din Piata Mihai Viteazu, parking aflat inca in stadiu de proiect. Clubul Sportiv Universitatea a primit de la Bugetul Local 90.000 RON in vederea sustinerii activitatii sportive in perioada iulie-decembrie a anului acesta.