La inceputul saptamanii trecute a avut loc la Cluj-Napoca Conferinta Extraordinara a organizatiei judetene a Partidului Social Democrat (PSD) Cluj. Social democratii clujeni au avut in mijlocul lor oaspeti de seama, cel mai important invitat fiind chiar presedintele PSD, Mircea Geoana. Dupa cum ne-a obisnuit in ultima saptamana, Geona gafeaza fara menajamente.

Dupa ce la inceputul saptamanii trecute anunta cu mult tam-tam ca PSD manipula sondajele de opinie pe vremea cand era la guvernare, urmand ca la o ora dupa sa retraga aceste afirmatii, nici la Cluj, Geoana nu s-a putut abtine sa nu gafeze monumental.

Tinand cont ca in urma cu putin timp a fost ziua strategului PSD, Vasile Dancu, Geoana i-a oferit un cadou, totusi darul oferit de presedintele PSD nu pare cel mai potrivit. “Amintirile lui Goebbels” a fost volumul primit in dar de catre strategul PSD impreuna cu remarca “Asa tanar si deja Goebbels”.

Gestul lui Geoana tinde sa formalizeze apelativele sub care era cunoscut Dancu de pe vremea cand detinea functia de ministru al Informatiilor Publice ca aluzie la tacticile pe care Dancu le practica asemeni lui Joseph Goebbels, fostul ministru a propagandei din guvernul celui de-al treilea Reich. Dupa momentul penibil de la inceputul conferintei, Geoana si-a inceput discursul.

In prelegerea sustinuta de catre presedintele PSD, Mircea Geoana a lansat mai multe atacuri dure la adresa actualei guvernari si asupra actualului presedinte al Romaniei, Traian Basescu. Geoana a afirmat ca Basescu impreuna cu Partidul Democrat incearca sa distruga Partidul National Liberal (PNL). “Presedintele Traian Basescu impreuna cu democratii incerca sa distruga PNL.

Dupa ce miscarea lor diabolica va reusi noi vom ramane singurul partid cu care se va duela PD. ”, a declarat Geoana. “Congresul din 10 decembrie va fi punctul de cotitura pentru PSD. Dupa congres va incepe campania electorala. Trebuie sa facem tot ce ne sta in putinta sa-l oprim pe Basescu sa mai conduca tara inca cinci ani.

Nu este destul raul pe care l-a facut pana acum? Daca va mai obtine inca un mandat de presedinte, Romania se va duce pe rapa”, a mai spus Geoana. In cadrul conferintei, social-democratii clujeni si-au reafirmat sustinerea pentru Geoana pentru inca un mandat in functia de presedinte al PSD si pentru modificarile de statut propuse de actuala conducere a principalului partid de opozitie.

Conferinta de la Cluj-Napoca a avut pe ordinea de zi informarea membrilor cu privire la activitatea conducerii judetene a PSD pe ultimii doi ani, proiectul “Romania Sociala”, dezbaterea cu privire la modificarea statutului PSD sau desemnarea delegatilor pentru Congersul Extraordinar al PSD din 10 decembrie.

Printre invitatii la conferinta s-a numarat si presedintele PNL Cluj Marius Nicoara. Acesta a tinut sa precizeze ca la Cluj, PNL si PSD nu au fost niciodata dusmani, ci doar adversari politici. De asemenea Nicoara le-a urat social-democratilor succes in alegerea liderilor la congresul din 10 decembrie.