Doua zile la rand, reprezentantii administratiei locale clujene, fie ca a fost vorba despre viceprimarul Adrian Popa, fie despre seful Directiei Tehnice, Sorin Apostu, au declarat raspicat ca nu au vazut niciodata petitia semnata de cei 550 de proprietari din zonele Tudor Arghezi - Manastirea Franciscana - La Stani - La Fanat - Campului.

Dupa ce ZIUA de Cluj a publicat insa numerele de inregistrare-intrare a petitiei la Primarie, fapt ce demonstra ca ar fi trebuit sa ajunga pe masa fiecarui lider, si pozitia acestora s-a schimbat cu 180 de grade. Am gasit raspunsul trimis de catre Primarie la petitia proprietarilor din zona La Fanat.

Dar pentru ca informatiile cerute tineau de competenta arhitectului-sef, era normal ca aceasta sa fie solutionata la biroul sau, de aici neintelegerea care a intervenit..., a explicat purtatorul de cuvant al Primariei, Raimonda Boian, comportamentul superiorilor sai.

Ea nu a uitat sa precizeze ca este necesar ca si in ziar sa apara rectificarea aceasta, dat fiind faptul ca articolul initial De 550 de ori sfidare a avut un ecou neasteptat printre alegatorii clujeni.

Uitucii Apostu si Popa

Un lucru este sigur. Exista dovada ca petitia celor 550 de proprietari, nemultumiti ca Primaria le blocheaza proiectele de urbanism pe terenurile care le apartin, a fost adresata si inregistrata la biroul fiecarui reprezentant al Primariei Cluj - la primarul Emil Boc, la viceprimarii Adrian Popa si Boros Janos la seful Directiei Tehnice, Sorin Apostu si la fostul arhitectul-sef, Adrian Iancu.

Initial, acestia au declarat ca nu au auzit de aceasta petitie. Au aflat care erau doleantele petitionarilor si s-au scuzat afirmand ca nu au intrat in posesia petitiei. Nici o clipa nu au spus ca nu era de competenta lor sa raspunda si asta, cu atat mai mult cu cat un grup de 550 de persoane, reprezentanti a peste 2000 de familii, i se adresa in mod special fiecaruia in parte.

Petitionarii vroiau sa afle in ce mod va fi gestionata situatia proprietatilor lor. Acum, Raimonda Boian a declarat ca, de fapt, doar Iancu ar fi trebuit sa raspunda, asa cum de altfel a si facut-o.

Ce vor petitionarii si ce raspunde Primaria

Reprezentantii proprietarilor din zona La Stani sustin in continuare ca nu au primit nici un raspuns oficial de la Primarie. Raimopnda Boian explica insa ca Directia de Urbanism a Primariei, condusa de fostul arhitect Adrian Iancu, a emis raspunsul cu numarul 28564/43/20.0 2006.

Aici se precizeaza foarte scurt ca urbanizarea zonei La Stani trebuie amanata pana la finalizarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ) pentru centura ocolitoare. Raspunsul nu vine nici pe departe in ajutorul petitionarilor. Sa ni se mentioneze un termen clar pana la care aceasta zona va avea finalizat PUZ-ul. Sa se precizeze care va fi traseul centurii ocolitoare.

Se va suprapune planul centurii peste PUZ-ul realizat pe terenurile care ne apartin? Care este latimea minima pe care trebuie sa o aiba acest drum de ocolire..., acestea sunt doar o parte dintre doleantele petitionarilor la care Primaria nu a raspuns.

Primaria isi aminteste

Raimonda Boian: Am gasit raspunsul trimis de catre Primarie la petitia proprietarilor din zona La Fanat. Dar pentru ca informatiile cerute tineau de competenta arhitectului-sef, era normal ca aceasta sa fie solutionata la biroul sau, de aici neintelegerea care a intervenit...