Un tinar de 27 de ani a pus la grea incercare, ieri dimineata, nervii si conditia fizica a politistilor sibieni. Oameni legii au pornit pe urma acestuia, dupa ce a incercat sa sparga un autoturism.

Umarirea a fost una ca-n filme, cu escaladari de garduri si focuri de arma trase in aer. In cele din urma, infractorul a fost prins si prezentat Parchetului de pe linga Judecatoria Sibiu.

Cu numai o zi inainte, barbatul a mai fost retinut de oamenii legii, dupa ce a fost prins la furat intr-un imobil din Sibiu. Proprietarul n-a depus insa plingere, pentru ca hotul nu-i luase decit o caseta audio.

Urmarire spectaculoasa

Ghinioanele s-au tinut scai de un tinar hot din localitatea Nocrich, care si-a incercat norocul in Sibiu, la sfirsitul saptaminii trecute. Ieri noapte, in jurul orei 1.15, tinarul de 27 de ani a incercat sa sparga un autoturism Dacia, parcat in fata unei case de pe strada Stefan cel Mare.

A fost surprins de un sibian, care a anuntat politia, dupa care a pornit in urmarirea lui cu o alta masina. Infractorul nu apucase sa ia nimic din autoturismul spart. Vazindu-se incoltit, a incercat sa scape escaladind gardurile mai multor case. Doi agenti de politie care il urmareau au fost supusi la grele incercari fizice, dar, in cele din urma, l-au ajuns pe hot in curtea Scolii nr. 4.

Numai ca tinarul nu s-a dat prins, astfel incit, epuizati, oameni legii au fost nevoiti sa traga trei focuri de avertisment, pentru a-l determina pe infractor sa se opreasca.

Cu antecedente

Dupa ce l-au prins, oamenii legii au aflat ca tinarul era o mai veche cunostinta a lor. Cu numai o zi in urma, Miron G. a mai fost prins de un sibian in propria locuinta, in timp ce incerca sa sustraga mai multe bunuri. A fost retinut de politie, dar asupra lui nu a fost gasita decit o caseta audio. Din mila pentru un asa ghinionist, proprietarul locuintei sparte nu a depus plingere, astfel incit tinarul a fost eliberat.

Nu s-a potolit si a fost prins dupa o a doua tentativa de furt. De data aceasta, a fost retinut si a fost prezentat Parchetului de pe langa Judecatoria Sibiu cu propunere de arestare preventiva. S-a ales si cu dosar penal si risca intre 3 si 5 ani de inchisoare, pentru tentativa de furt.

Hoti de anvelope

Ceva mai putin de alergat au avut politistii care au depistat doi hoti la Ocna Sibiului. In cursul zilei de duminica, cei doi au spart un magazin din localitate, de unde au furat doua cutii ce contineau seturi de oale din inox, doua tavi de inox si sapte anvelope auto.

Cu sprijinul unui specialist din cadrul Serviciului Criminalistica, cei doi hoti, in virsta de 42, respectiv 47 de ani, au fost prinsi in cel mai scurt timp. Prejudiciul a fost recuperat in totalitate, iar autorii sint cercetati in stare de libertate.