Primaria Petrosani, condusa de primar si viceprimar PD, beneficiaza, pentru realizarea unui proiect tehnic pentru statiunea Parang, de serviciile unei societati de consultanta care s-a remarcat tocmai ca sponsor al partidului.

Viceprimarul orasului, Tiberiu Iacob-Ridzi, a anuntat ca zona va beneficia de peste 9 milioane de euro din fonduri structurale, in vederea demararii lucrarilor de modernizare.

Cea mai mare parte a sumei necesare demararii investitiei este asigurata din fonduri europene, prin intermediul Ministerului Integrarii, care va supraveghea derularea lucrarilor. Iacob Ridzi a mai spus ca documentatia tehnica va fi gata in primavara anului viitor, fiind intocmita de firma de consultanta "Romair Consulting" Bucuresti, in baza unui contract.

Valoarea intregului proiect se ridica la 9,1 milioane de euro, din care 85 la suta sunt fonduri structurale, iar 15 la suta ar trebui suportate din bugetul local. Totusi, doar 2 la suta din suma va asigura administratia publica, diferenta fiind asigurata din alocatii bugetare.

Contractul recent incheiat de administratia publica din Petrosani cu firma "Romair" a starnit din nou valuri, in conditiile in care societatea este unul dintre sponsorii PD din campania electorala din 2004.