La 27 de ani este „specialist” in furtul de masini. Prins in timp ce fura dintr-o masina, a fost eliberat de politisti, pentru ca pagubitul nu a vrut sa depuna plangere. La cateva minute a fost prins din nou. De data aceasta a fost prins furand de catre proprietar. Reusise sa deschida masina cu o bucata de beton. Politistii au folosit pistolul pentru a-l putea imobiliza si aresta. Aceasta este povestea unui sibian din Nocrich.

Tanarul de 27 de ani fusese la politie pentru a da declaratii cu privire la furtul unei casete audio, pe care a sustras-o dintr-o masina. Oamenii legii l-au lasat atunci sa plece, pentru ca reclamantul a refuzat sa se constituie parte civila.

A plecat de la politie si la doar cateva strazi distanta, respectiv pe Eftimie Murgu, a spart o masina, cu o bucata de beton gasita pe marginea trotuarului. Proprietarul masinii s-a trezit instantaneu si a iesit afara ca sa vada ce se intampla. „Am auzit o bufnitura puternica si a inceput catelul sa latre si sa se agite.

Nu am stiut initial ce s-a intamplat, iar cand am iesit, individul acesta, beat mort, era la mine in masina. A luat-o la fuga imediat, eu am fugit dupa el, l-am prins la un moment dat si i-am dat cativa pumni, dar m-am retras apoi de frica sa nu aiba vreun cutit in buzunar si sa ma taie. Am sunat la politie si au venit imediat doi agenti”, spune proprietarul masinii sparte.

Urmarire prin curti

Au venit oamenii legii si au gonit dupa individ. Au fost nevoiti sa escaladeze cateva garduri pentru a putea sa il prinda pe autor. „Am escaladat impreuna cu colegul meu mai multe garduri, pentru ca individul intrase in mai multe curti si gradini.

Colegul meu a tras trei focuri de avertisment, iar dupa al treilea acesta s-a culcat la pamant si am reusit imobilizarea lui”, spune agentul Gabriel Lazar, din cadrul Politiei Municipiului Sibiu. Infractorul a fost retinut in curtea Scolii Generale numarul 4 de pe strada Spartacus. Politistii de la Biroul de Investigatii Criminale fac in continuare cercetari in acest caz.

Autorul infractiunii a fost prezentat Parchetului de pe Langa Judecatoria Sibiu cu propunere de arestare preventiva. Cei doi agenti de politie care au reusit prinderea autorului au fost felicitati de seful Inspectoratului de Politie al Judetului Sibiu pentru profesionalismul de care au dat dovada.