Wizz Air, cea mai mare companie aeriana low-cost din Europa centrala si de est, pune in vanzare voucher-ele valorice de Craciun, un fel de cupoane pentru cumpararea de bilete. Wizz Air ar putea inaugura curse aeriene din Sibiu, dupa 15 ianuarie 2007.

“Campania de premii se adreseaza celor care vor sa isi surprinda prietenii sau familia cu un cadou special, pe care il pot folosi oricand doresc sa calatoreasca”, arata reprezentantii Wizz Air. Voucher-ele X-mas pot fi utilizate pentru achizitionarea biletelor Wizz Air, in intreaga retea de destinatii a companiei, avand trei variante de pret, 100, 200 si 400 de lei.

De asemenea, voucher-ele pot fi achizitionate la bordul aeronavelor companiei, in variante valorice de 10, 20 sau 50 de euro. Pentru rezervarea unui bilet pot fi folosite unul sau mai multe coduri de voucher. In cazul in care valoarea totala a biletelor rezervate este sub valoarea voucher-ului, creditul ramas poate fi folosit pentru rezervarea altor bilete.

Daca valoarea totala a biletelor rezervate depaseste valoarea voucher-ului, pasagerul poate plati diferenta prin card de credit sau prin transfer bancar. Voucher-ele X-mas pot fi achizitionate pana la 26 decembrie 2006 si pot fi utilizate pana in iunie 2007.

Noi curse, dupa aderarea la UE

Voucher-ele pot fi utilizate pe noile curse Wizz Air, cu plecare din Romania, ce vor fi lansate incepand cu 15 ianuarie 2007. “Wizz Air asteapta cu nerabdare lansarea noilor curse, imediat dupa aderarea Romaniei la Uniunea Europeana.

De asemenea, compania aeriana are in vedere un plan de extindere pentru Romania si pentru intreaga regiune, insa mai multe informatii vom putea oferi la momentul respectiv, in timpul procesului de extindere”, au aratat, pentru Ziarul de Sibiu, reprezentantii companiei.

Wizz Air va lansa cinci curse aeriene, cu plecare de pe aeroportul Baneasa - catre Barcelona, Budapesta, Dortmund, Londra Luton si Roma Ciampino si doua curse cu plecare de pe aeroportul din Targu Mures - catre Barcelona si Roma Ciampino. Wizz Air opreaza o flota tanara de aeronave Airbus A320 cu 180 de locuri. Compania are in curs de livrae 32 aeronave A320 si, cu drept de preemptiune, alte 12.

Wizz Air va detine pana la 53 de aeronave, pana in 2012. Compania ofera curse din Polonia, Ungaria, Bulgaria, Croatia, Slovenia si Romania. Wizz Air a transportat cinci milioane de pasageri de la primul sau zbor, in mai 2004.