De Mos Nicolae, Autoritatea Nationala de Turism ii face un cadou lui Johannis. Cind nimeni nu se mai astepta, ANT a anuntat ca se va implica in promovarea programului "Sibiu - Capitala Culturala Europeana 2007".

Protocol oficial

Dupa saptamini intregi de negocieri, Ministerul Culturii, ANT si Asociatia „Sibiu 2007" au putut incheia un protocol final. Astfel, "promovarea Sibiului se va face de catre ANT prin infrastructura sa operationala din Romania si din Europa, prin componente de media si advertising, evenimente si instrumente specifice", se arata in textul documentului, redactat acum citeva zile.

Concret, ANT va include programul "Sibiu - CCE 2007" in toate campaniile sale, in perioada noiembrie 2006 - noiembrie 2007. Orasul „tinar din 1191" va fi prezent in tirgurile si expozitii de profil, pe canalele media outdoor si indoor, in presa scrisa, la radio si tv, promit reprezentantii Autoritatii.

Plan de actiune

ANT a anuntat campanii media outdoor in regiunea germana Bavaria, prin biroul teritorial din Munchen. Inca de luni, citeva mijloace de transport public au fost inscriptionate cu mesaje publicitare. Ele vor fi mentinute timp de o jumatate de an. Iar pentru trei luni, municipalitatea bavareza a fost de acord sa aloce citeva panouri publicitare si reclame luminoase din oras pentru promovarea Sibiului.

De asemenea, pina in noiembrie 2007, campania se va desfasura si in aeroportul international Henri Coanda, iar cozile a trei aeronave Tarom vor fi inscriptionate cu mesaje menite sa atraga turistii in burgul de pe Cibin. Dupa modelul spotului TV realizat de GAVAScholz&Friends, ANT a produs un film de prezentare propriu, pe care il va include in campaniile turistice din tara si din strainatate.

Ministru nemultumit

Bunele intentii ale ANT in al doisprezecelea ceas au fost apreciate de ministrul Culturii, care pina nu demult se plingea de dezinteresul Autoritatii. "Pina in prezent, implicarea ANT in promovarea programului «Sibiu 2007» nu se prea vede", a constatat ministrul culturii Adrian Iorgulescu acum o luna, in cadrul unei conferinte de presa organizate la Muzeul Brukenthal. Nistor a incercat sa ia atunci partea celor care ar trebui sa se ocupe de turismul romanesc.

"Am luat direct legatura cu directorul general de promovare si ANT a rezervat citeva locuri pentru promovarea Sibiului in strategia sa. Incepem sa innodam niste legaturi care au lipsit", spunea Nistor.

Cam tirziu

Startul campaniei oficiale de promovare a programului "Sibiu - CCE 2007" a avut loc pe 6 octombrie. Vizualurile publicitare, spoturile TV si celelalte mijloace mediatice de campanie au fost prezentate de Lucian Georgescu, directorul general al firmei de publicitate Gav/Scholz&Friends, primarului Klaus Werner Johannis si comisarului guvernamental Sergiu Nistor, responsabil din partea Ministerului Culturii si Cultelor pentru "Sibiu - CCE 2007".