Cunoscutul cantaret italian Al Bano intentioneaza sa cumpere terenuri agricole in judetul Arad, in special in zonele in care se cultiva vita-de-vie. In acest sens, artistul a contactat cateva agentii imobiliare pentru a-i cauta suprafete compacte in zona Podgoriei Aradului.

Al Bano a vizitat pentru prima data aceste locuri in urma cu trei ani, dupa ce a sustinut un concert la Strandul "Neptun" din municipiu. El a recunoscut atunci ca este un mare iubitor al vinurilor de calitate, indiferent de culoarea acestora. "Imi place si vinul rosu, dar si cel alb si le beau in functie de starea psihica in care ma aflu in acel moment", a spus cantaretul.

Cunoscandu-i placerea pentru vin, organizatorii "Zilelor Aradului" l-au dus atunci pe Al Bano in podgoriile de la Baratca si Minis, unde italianul a degustat din vinurile romanesti. Potrivit celor spuse de Geza Bala, proprietarul Cramelor "Wine Princess", artistul italian s-a declarat incantat de vinurile de la Paulis.

"I-au placut foarte mult aceste bauturi si m-a invitat sa lucrez pentru el in Italia, la fabrica sa de vinuri, ca si vinificator oleanolog. L-am refuzat pentru ca aveam afacerea asta pe care nu vreau sa o las", a adaugat Geza Bala.

Surse din cadrul agentiilor imobiliare sustin, insa, ca intampina greutati in achizitionarea unor suprafete de terenuri cultivate cu vita-de-vie, deoarece acestea au fost cumparate, aproape in totalitate, de investitori italieni.

In acest fel, mii de hectare de teren din Podgoria Aradului au fost cumparate de cetateni straini care nu doresc in realitate sa cultive vita-de-vie, ci asteapta ca pretul terenurilor in zona sa creasca, pentru a-l vinde mai departe.

Potrivit specialistilor imobiliari, valoarea unui metru patrat a ajuns, in ultimele luni, la 30-50 euro, iar tendinta este de crestere.