Recenta criza a gazului din Nasaud a avut si un efect final benefic asupra consumatorilor. Distributia si furnizarea gazelor naturale in orasul bistritean a fost preluata de la societatea "Garant Service" SRL de catre firma italiana "CPL Concordia", sponsor oficial al clubului AC Milan. Potrivit unor surse apropiate tranzactiei, cele doua parti au batut palma pentru suma de 700.000 de euro.

Negocierile cu privire la preluarea retelei de gaze naturale dintre cele doua firme au inceput cu mai bine de un an in urma si s-au poticnit in repetate randuri.

Faptul ca orasul a fost lasat, la sfarsitul saptamanii trecute, fara gaz din cauza firmei bistritene "Garant Service" - care a incasat banii de la consumatori, dar a "uitat" sa plateasca facturile catre "Amgaz Furnizare" Bucuresti, care, in consecinta, a pus sigiliu pe conducte - a produs, din cate se pare, declinul necesar finalizarii tranzactiei.

Consilierii locali au votat in unanimitate transferul distributiei si furnizarii gazului de la "Garant Service" catre firma italiana "CPL Concordia".

Viceprimarul Vasile Pavelea, a adaugat ca lucrarile efectuate pana in prezent de firma bistriteana la reteaua de distributie au fost decontate de "CPL Concordia".

"Ca sa avem certitudinea ca "Garant Service" isi continua lucrarile de acoperire a strazilor pe care le-a decopertat pentru instalarea de conducte si dupa preluare, le-am cerut sa faca un depozit de 600 de milioane ROL in favoarea CL. Doar asa ne-am dat acordul", a adaugat viceprimarul.

Surse apropiate tranzactiei au mentionat ca italienii au platit societatii bistritene pentru preluarea retelei circa 700.000 de euro.

Miliardar cu reputatie proasta

Mai trebuie amintit ca "Garant Service" datoreaza americanilor de la "Amgaz Furnizare" Bucuresti contravaloarea gazelor naturale furnizate nasaudenilor din luna august pana in prezent si ca primarul din Nasaud, Dumitru Muresan, a amenintat in urma cu cateva zile ca il va actiona in judecata pe miliardarul Vasile Corutiu, patronul "Garant Service", pentru inselaciune.

El a fost acuzat ca a a incasat banii abonatilor, insa nu i-a folosit pentru a achita facturile catre "Amgaz Furnizare".

Consecinta a fost ca la sfarsitul saptamanii trecute un oras s-a incalzit suflandu-si in palme o noapte intreaga, pana cand administratia locala a reusit sa obtina o ordonanta presedintiala de reluare a furnizarii acestui agent catre oameni.

Aceasta nu este, insa, singura problema creata de firma lui Vasile Corutiu. El a intrat atat in atentia inspectorilor de munca pentru diferite abateri, cat si in cea a OJPC pentru incalcari ale drepturilor consumatorului.