Director general al societatii Welt Imobiliare, Valentin Teodorescu a declarat ca pretul de 350-600 de euro in zona Pietei Cipariu a fost propus luandu-se ca model tranzactiile realizate in ultima perioada in zona respectiva. Asta nu inseamna ca CJ ar fi trebuit sa ramana la limita inferioara, de 350 de euro. Locatia terenului de pe Turzii numarul 2-14 este foarte buna.

Chiar daca nu am avut la indemana indicatorii tehnici ai terenului, consider ca pretul pentru acest teren poate porni de la limita maxima pe care am propus-o, adica undeva de la 600 de euro, a explicat Teodorescu.

Iar asta, cu atat mai mult cu cat in nota de informare adresata de Welt Imobiliare se specifica clar ca pretul final trebuie sa tina cont de locatia exacta, suprafata, front, acces stradal, dar si de alte caracteristici specifice fiecarui teren in parte.

Terenul de pe Turzii 2-14 este foarte bine situat, considera Teodorescu, motiv pentru care CJ ar fi trebuit sa porneasca de la 600 de euro, adica cu inca 200 de euro in plus fata de varianta actuala, aprobata in sedinta de ieri a CJ.

Reprezentantul societatii imobiliare Grup de Lux, Ramona Cuc, a apreciat ca este de neconceput ca CJ sa nu aiba o situatie clara a acestui teren inainte de a-l scoate spre valorificare. Pentru orice teren, inainte sa fie vandut sau concesionat, trebuie sa existe un certificat urbanistic de informare, care sa ateste beneficiile pe care le poate aduce.

Cum se poate construi, ce se poate construi si, fireste, daca este permis din punct de sedere urbanistic, toate acestea sunt elemente fara de care nici un investitor nu ar trebui sa accepte sa achizitioneze (e vorba, de fapt, de o concesiune -n. red.) acest teren, a explicat Ramona Cuc.

Ea a mai spus ca in zona centrala au fost tranzactionate terenuri si la 1500 de euro/mp, in conditiile in care se cunosteau indicatorii tehnici ai terenului.

Si consilierii au votat...

Liderul consilierilor PSD, Dan Canta, care este si membru in Comisia de licitatie pentru concesionarea acestui teren, a declarat ca a propus ca pret de pornire suma de 500 de euro/mp. Eu am facut un calcul si mi-am dat seama ca acele birouri pe care le va construi insestitorul ii vor aduce foarte multi bani. Or, initial, executivul CJ a propus doar 200 de euro pentru acest teren.

Am spus ca nu pot accepta asa ceva, a precizat Canta. Chiar daca investitorul trebuie sa inglobeze si o sala de sport, ce ar urma sa ocupe o suprafata de 820 mp din totalul de 3018, Canta este convins ca aceasta concesionare sa fi o adevarata mana cereasca pentru investitori.

Reprezentantul consilierilor PD, Mircea Morosan, spune ca se putea putin mai mult de 400 de euro. Cred ca suma pe care am aprobat-o este la limita inferioara. Nu este foarte rau, dar nici prea bine, avand in vedere ca vorbim despre ultimul teren pe care il mai avm in patrimoniu, a spus Morosan.

Acesta a declarat ca s-a lasat convns de arhitectul sef, Radu Spanu, si de presedintele Marius Nicoara, care cunosc mai bine situatia in zona.

Consilierul UDMR Matis Jeno declara cu totul altcev. Eu cred ca cerem prea mult. Cam 300 de euro ar fi fost acceptabil, mai ales ca vorbim despre o concesionare, iar investitorul sa fi obligat sa construiasca si o sala de sport acolo, a comentat Matis.

El a apreciat ca nu este nici o problema daca se merge pe 400 de euro, pentru ca CJ va mai avea de unde sa lase, daca investitorii nu se vor grabi cu ofertele. Si consilierul PSD Lisiu Medrea a precizat ca a aderat la grupul 400 pentru ca proiectul prevede si constructia unei sali de sport ce sa fi pusa la dispozitia liceelor din zona.

Centru multifunctional

CJ scoate la bataie ultimul teren pe care il mai detine in intravilanul Clujului. Este sorba despre suprafata de 3018,17 mp de pe Calea Turzii numarul 2-14 . Pentru concesionarea acestui teren s-a aprobat, in sedinta de publica de ieri, un pret de pornire de 400 de euro/mp. Urmeaza ca, la inceputul anului viitor, sa fie organizata o licitatie publica.

Conditiile impuse se refera la inglobarea unei sali de sport care sa deserseavca interesele liceelor din zona. Pe langa acest obiectiv, investitorul va avea posibilitatea sa-si construiasca birouri si spatii comerciale. Valoarea de concesionare a terenului, de 1 207 268 euro, este data de pretul de pornire stabilit de CJ.

Perioada de recuperare de catre CJ a valorii de concesionare a terenului este de 25 de ani. Durata concesionarii este de 49 de ani.