Deputatul de Timis Viorel Oancea, fost parlamentar PNL, a fost acuzat de spionaj de catre mai multe persoane din cadrul comitetului de sprijin al Platformei liberale din judet. Sub protectia anonimatului, acestia l-au banuit pe Oancea ca "toarna" la conducerea filialei PNL, in cadrul careia a detinut functia de prim-vicepresedinte, tot ce se discuta in sedintele comitetului de sprijin.

In schimb, parlamentarul sustine ca motivul denigrarii sale este acela ca si in cadrul Platformei exista oameni care au anumite "frustrari".

Unul dintre liderii miscarii din judet, consilier judetean si fost membru al PNL pana in urma cu cateva luni, Dan Bara, a spus ca in interiorul organizatiei liberalilor spionajul este un lucru "la moda". "Tot timpul cineva spiona pe altcineva si tot asa. Este o chestiune fireasca la PNL.

Iar cum Platforma din Timis e formata in proportie de 90 la suta din liberali, cred ca am spus totul", a afirmat acesta.

Totusi, cativa dintre cei care au aderat la noua formatiune infiintata de Stolojan nu au putut oferi date concrete privind presupusa activitate subversiva a deputatului Oancea. Acesta, la randul sau, a declarat ca si la urechile lui au ajuns niste zvonuri privind eventualul "spionaj" in favoarea liberalilor, partid pe care l-a parasit o data cu fostul ministru al Agriculturii, Gheorghe Flutur.

"Cum sa spionez in favoarea PNL, din moment ce eu sunt unul dintre fondatorii noului Partid Liberal Democrat?", s-a mai intrebat parlamentarul. "Totul se petrece in mintea ingusta a unora care nu reprezinta nimic nici pentru liberalism, nici pentru Platforma.

Sunt oameni care au pierdut totul si acum au ramas in afara jocului politic", a adaugat Oancea, ferindu-se, totusi, sa dea numele colegilor pe care ii banuieste ca ar fi pornit tavalugul zvonurilor care il numesc drept "spion".

Nu se sperie de Stolojan

Conducerea PNL Timis nu se sperie de faptul ca la finele acestei saptamani se va lansa si la Timisoara noul Partid Liberal Democrat. Cu toate ca inclusiv prim-vicepresedintele organizatiei, deputatul Viorel Oancea, a parasit partidul, actualul lider al liberalilor din judet, Liviu Borha, a afirmat ca PNL nu face presiuni de nici un fel asupra membrilor de partid.

"Cine vrea sa mearga la lansarea partidului, e liber sa o faca", a spus Borha. El a completat, insa, ca nu agreeaza, totusi, o prezenta masiva a liberalilor locali la ceremonia de sambata. "Noi respectam libertatea de exprimare si curentele de opinie din partid, in masura in care acestea nu contravin statutului si regulamentelor partidului.

PNL nu opreste, dar nici nu incurajeaza participarea membrilor sai la lansarea noului partid", a adaugat Borha.

Totodata, liderii filialei PNL, framantata de lupte intestine in ultima perioada, vad prezenta noului partid in judet drept un sondaj. "Vom vedea cati vor merge cu Stolojan si cati vor ramane cu noi", a mai spus Borha. Acesta crede ca acei membri liberali care "sunt manati de alte interese decat cele ale PNL" vor migra spre noul partid.

Deocamdata nu se stie cati dintre liberalii timiseni vor parasi filiala, dar cert este ca echipa Borha va ramane, cu exceptia lui Viorel Oancea, intacta. Presedintele PNL nu s-a sfiit sa-i mai acuze pe sustinatorii din Timis ai lui Stolojan si Stoica de faptul ca s-au opus de nenumarate ori solicitarii de dialog si arunca "pisica opacitatii" in ograda "platformistilor".