Noua baza sportiva, care ar trebui sa fie construita dupa scoaterea la vanzare a actualului Stadion municipal, ar trebui sa cuprinda un teren de fotbal cu tribuna de 5.000 de locuri si pista de atletism dotata pentru competitii internationale, teren de atrenament cu posibilitati de folosire pentru spectacole in aer liber.

De asemena, amplasamente in locuri bine definite pentru constructia ulterioara a unei capacitati de cazare si servirea mesei si alte jocuri distractive si de agrement si, nu in ultimul rand, o parcare cu posibilitati de amenajare a unui... cinematograf in aer liber.

Acestea sunt cateva dintre propunerile pe care le-a facut comisia consultativa pentru analizarea situatiei bazei sportive ce ar urma sa fie construita dupa desfiintarea celei actuale, care va fi scoasa la vanzare pentru ridicarea unui hyper-market.

In sedinta Consiliului local din luna octombrie a fost amanat proiectul de hotarare privind vanzarea bazei sportive, cunoscuta si sub numele de Stadionul municipal, intrucat consilierii au solicitat efectuarea a cel putin 2 evaluari ale terenului pentru a se putea stabili un pret corect si a se intocmi caietul de sarcini pentru demararea licitatiei.

Conform evaluarii anexate proiectului de hotarare amanat, pretul de incepere al licitatiei pentru terenurile de zgura si gazon si constructiile aferente s-ar ridica la suma de 7.553.000 lei. Proiectul a fost amanat si datorita faptului ca nu se cunoaste suma necesara pentru construirea unei noi baze sportive.

In acest sens a fost creeata o comisie consultativa formata din consilierii Stelian Larga, Mircea Purenciu, Toth Tivadar, Marcel Pora si Stefan Gorczyca si din reprezentantii executivului, Gheroghe Huma, secretarul Primariei; Petru Masca, directorul tehnic al instiutiei si Ioan Velicu, arhitectul-sef al municipiului.

In urma sedintei pe care au tinut-o in 21 noiembrie comisia a stabilit ca pentru trasarea principalelor elemente de tema pentru studiul de fezabilitate privind noua baza sportiva se pot determina amplasamentul (cartierul Tarnava II, conform Planului Urbanistic Zonal aprobat), suprafata (5 hectare), capacitatea tribunei (5.000 de locuri), baza de recuperare (sali de masaj, sauna si forta) si baza sportiva (cu elementele enumerate la inceputul materialului). Totodata se vor prevedea locuri de parcare in proportie de 10% din capacitatea tribunei cu posibilitati de amenajare a unui cinema in aer liber (“drive in”, cum ii spun americanii). Parcarea trebuie sa cuprinda si locuri pentru autocare. Accesul la baza sportiva se va face pe 2 directii: dinspre strada Lalelelor si Rozelor.

Comisia a decis ca studiul de fezabilitate trebuie sa cuprinda si valoarea cheltuilelior legate de viabilizarea amplasamentului (canalizare, evacuarea apei pluviale, alimentare cu energie electrica, apa si gaze naturale). Proiectantul, pe baza contractului, va trebui sa predea o faza intermediara ce va fi supusa aprobarii comisiei de urbanism din cadrul Consiliului local.

Comisia consultativa recomanda Consiliului local Sighisoara ca actiunea de evaluare a terenului si cladirilor actualei baze sportive si organizarea licitatiei pentru vanzarea acesteia sa se realizeze simultan cu achizitia publica pentru intocmirea studiului de fezabilitatea pentru noua baza sportiva.

Comisia ar fi trebuit sa supuna atentiei Consiliului local aceste propuneri in sedinta din 30 noiembrie, la punctul “Diverse”, dar consilierii au fost din nou mai preocupati sa-i urecheze ziaristii... Lucru la care se pricep de minune...

Insa propunerile comisiei vor fi discutate in sedinta extraordinara a Consiliului local covocata pentru marti, 12 decembrie, la care al doilea punct pe ordinea de zi se refera la insusirea documentatiei topografice “Dezmembrare-comasare teren Mihai Viteazu -Baza sportiva si de agrement” si aprobarea vanzarii terenului si constructiilor.