Stirbet ramine adeptul liberalismului unitar. Viitorul lider pe regiunea Transilvania al Partidului Liberal Democrat ii indeamna pe actualii alesi locali din partea PNL sa nu intre in partidul sau, ca sa nu-si piarda functiile.

"Separarea o doresc si o cred de scurta durata. Exista inca sperante, mici, dar exista, sa ajungem de comun acord", spune Cornel Stirbet, adaugind ca 80 la suta dintre liberalii sibieni ii impartasesc orientarea.

Pe pozitii distincte

Deputatul de Sibiu afirma ca nu exista motive pentru care sa fie exclus, deocamdata, din partid. "Ce-am avut de spus, am spus in interiorul partidului. Nu critic guvernarea Tariceanu. Aceasta este buna, rezultatele se vad", spune Stirbet, completind ca nici nu intentioneaza sa demisioneze din PNL, pina nu se inscrie oficial in noul partid.

"Deocamdata, consider compatibila situatia. Nu este o problema legala si nici de moralitate", considera parlamentarul. De asemenea, fostul presedinte al PNL Sibiu a anuntat, surprinzator, ca nu va incerca sa atraga actualii alesi locali in noul partid, pentru ca acestia sa nu-si piarda functia. Oricum, liberalismul romanesc este unul singur, este de parere Cornel Stirbet.

Strategie pusa la punct

Saptamina viitoare, PLD va demara stringerea de semnaturi pentru inregistrarea la tribunal. Stirbet se asteapta la sustinerea vastei majoritati a actualilor liberali sibieni. "In Sibiu, 80 la suta dintre liberali vor ajunge sa adere la acest curent. In sensul ca isi doresc ca PNL sa mearga in alianta cu PD.

Am discutat cu toti presedintii de organizatii din judet. Nu inseamna ca in doua luni, 80 la suta din liberali vor fi in PLD. In prima jumatate a lunii ianuarie, va avea loc congresul partidului si se vor organiza alegeri", a anuntat Stirbet.

Cit despre acuzatiile premierului Tariceanu potrivit carora "platformistii" string ilegal semnaturi pentru infiintarea PLD, Stirbet a precizat ca "grupul de sustinere a strins niste semnaturi care nu mai sint valabile acum pentru infiintarea partidului.

Dar e bine, pentru ca stim in principiu pe ce oameni ne bazam". Cornel Stirbet a fost deja desemnat in functia de sef pentru Ardeal al noului partid, urmind ca dupa inregistrarea PLD sa se ocupe de organizarea filialelor.

Hotarire politica

Cornel Stirbet a explicat inca o data motivul pentru care a ales sa i se alature lui Stolojan. "Aceasta hotarire am luat-o din motive strict politice, dupa aparitia celor doua curente din PNL.

Pe motive mai mult sau mai putin justificate, cei doi care sustineau angajarea PNL intr-o constructie politica mai larga (Polul de Centru-Dreapta, alaturi de PD si PNTCD), au fost exclusi din partid, cu toata opozitia unora dintre noi.

Cred ca este cea mai mare greseala care s-a facut la nivel politic. Am luat hotarirea de a alege directia care sustine Alianta DA", spune deputatul. Insa Stirbet sustine ca va actiona in continuare "pentru valorile liberale, in interesul membrilor liberali".

De asemenea, Stirbet afirma ca decizia sa are legatura si cu orientarea europeana. "PNL apartine Internationalei Liberale, care in Europa are o orientare de centru-stinga, opusa popularilor. Noi promovam politica cea mai de dreapta in Romania. Si afilierea europeana trebuie sa se realizeze la acest nivel - cu popularii, nu cu socialistii", crede parlamentarul sibian.