Tanarul aradean acuzat de patrunderea ilegala in peste 150 de computere apartinand institutiilor publice din SUA, provocand pagube de aproape 1,5 milioane de dolari, risca o pedeapsa cuprinsa intre 2 si 3 ani de inchisoare cu suspendare. Avocatul lui Victor Faur sustine ca acesta a fost pus sub acuzare, infractiunile sale fiind prevazute de art.42-51 din Legea privind accesul neautorizat si interceptarea fara drept a unei transmisii de date informatice.

"El a accesat fara drept sisteme informatice si a patruns in codurile mai multor institutii fara drept. Aceste fapte il incrimineaza. Atuu-rile lui sunt, insa, date de faptul ca nu a savarsit activitati in scopuri ilicite, nu a facut spionaj, nu a obtinut foloase materiale in mod ilegal.

Multi specialisti in retele si programare IT sustin ca Victor Faur ar fi putut sa devina multimiliardar la cunostintele pe care le detine. Insa, totul s-a dovedit a fi pur teribilism", a declarat avocatul Nelu Pinga.

De asemenea, aparatorul inculpatului a mai spus ca in pledoaria sa pentru apararea clientului sau detine un argument important. "Victor Faur i-a atentionat pe americanii de la NASA sa isi modifice codurile de acces in bazele de date, pentru ca acestea sunt vulnerabile.

In timpul cercetarilor, baiatul a recunoscut ca cei de la NASA i-au trimis mesaje de atentionare in care i-au cerut sa nu se mai atinga de serverele lor. Si Victor, la randul sau, i-a atentionat ca serverele sunt vulnerabile", a adaugat Nelu Pinga.

Avocatul hackerului asteapta ca procurorii DIICOT sa finalizeze rechizitoriul in acest caz, sperand ca pana la mijlocul lunii decembrie dosarul sa ajunga pe masa instantei si sa fie pus, oficial, sub acuzare. In acel moment va incepe judecarea lui Victor Faur in stare de libertate, timp in care avocatul apararii va incerca sa obtina cea mai mica pedeapsa posibila.

"Pedeapsa pentru faptele sale este cel mult 12 ani de inchisoare. El risca in jur de 2-3 ani de inchisoare cu suspendare", a mai spus Pinga.

Fiind considerat o exceptie din punct de vedere profesional, Victor Faur a fost cautat, anul acesta, de seful diviziei "IBM" din Cehia. Dupa un interviu telefonic de 58 de minute, seful "IBM" s-a intalnit cu aradeanul in Bucuresti, unde i-a propus sa lucreze in Cehia pentru firma pe care o reprezinta.

Din cauza problemelor pe care tanarul le are cu Justitia, "IBM" a renuntat la serviciile acestuia.

De asemenea, compania "Logica" CMG din Londra i-a facut o oferta extrem de avantajoasa aradeanului.