Compania "Bechtel" si-a manifestat intentia de a angaja aproximativ 1.000 de muncitori pentru construirea Autostrazii "Transilvania" din judetul Alba, dar si din alte zone l-imitrofe rutei pe care va circula drumul european.

Potrivit subprefectului Clement Negrut, autoritatile judetene au avut recent o intalnire cu reprezentantii companiei, in care au discutat despre un parteneriat pentru recrutarea fortei de munca specializata in constructii.

Negrut a mai spus ca "Bechtel" doreste ca in prima luna a anului viitor sa angajeze din zonele limitrofe rutei pe care va fi construita autostrada peste o mie de muncitori calificati in meserii ca buldoescavatorist, macaragiu, dulgher sau specialist in foraje.

Subprefectul a adaugat ca in judet exista personal suficient calificat in aceste meserii in zonele industriale in care marile societati s-au restructurat sau in fostele localitati miniere.

Potrivit aceleiasi surse, autoritatile din Alba vor avea o noua intalnire cu reprezentantii companiei "Bechtel" peste o saptamana, cand acestia vor prezenta lista completa a meseriilor in care doresc sa recruteze angajati.

Compania si-a programat pentru anul viitor un buget de 120 de milioane de euro aferent lucrarilor, fata de fondurile de 70 milioane euro estimate pentru 2006, necheltuite, insa, in totalitate.

"Bugetul pentru 2007 se refera la continuarea lucrarilor de terasamente si structuri, pe tronsoanele Campia Turzii - Cluj si Suplacu de Barcau - Bors", a declarat directorul de comunicare al societatii americane, Bogdan Sgarcitu.