Citeam zilele trecute in presa ca dragul nostru Consiliu Local si-a scos la mezat si ultimul teren din interiorul orasului, adica cel de pe Calea Turzii. Nimic mai fals. Consiliul judetean mai detine o proprietate, si inca ce teren: stadionul Ion Mona. Pentru acesta, luna ianurie va fi una decisiva. Asa cum bine stim avem un stadion, doua comisii si o puzderie de planuri si idei.

Sa ne intelegem, nu avem o comisie mixta Conisliul Local - Consiliul Judetean, ci doua comisii, care, teoretic, ar trebui sa se intalneasca si sa cada la acord in ceea ce priveste stdionul, adica reconstruirea sa pe vechiul amplasament sau construirea unui stadion nou intr-o alta locatie si “conservarea” celui vechi.

Teoretic, caci practic avem doua comisii care nu numai ca nu s-au intrunit pana acum in sedinta comuna, ci nici macar nu s-au intrunit ele separat. Comisiile au termen pana la inceputul lunii februarie sa gaseasca o solutie. Daca nu se va intampla acest lucru, Consiliul Judetean va demara proiectul sau, adica reconstructia pe vechiul amplasament.

Ramane de vazut cum se va reusi acest lucru, intrucat, daca administratia locala spune NU, megaplanul lui Nicoara (reamenajarea intregii zone Sala Sporturilor - Somes - Stadion) cade. Asta pentru ca nici un investitor nu va ridica un stadion fara a avea si o alta afacere, colaterala, care sa-i amortizeze investitia. Asa ca stadionul va ramane fara sustinere financiara si doar va fi carpit.

Probabil pe acest lucru mizeaza si administratia locala in tentativa ei de a “promulga” propria-i idee: stadion nou in Borhanci, pe terenul RADP, care va trece la primarie. Numai ca, “localii”, s-ar putea sa aiba o surpriza. Dragi clujeni, noi, Consiliul Judetean, am incercat sa refacem stadionul pe vechiul amplasament. Noi am vrut, dar nu am fost lasati.

Dar, noi tot va vom face stadion. Atata tot ca nu pe vechiul amplasament, ci pe unul nou. Iar terenul de sub stadion il concesionam. Adica tocmai ce GAZETA a anticipat de acum mai bine de un an.

PS: Poate cineva sa-mi explice, totusi, ce legatura are Consiliul Local cu stadionul Municipal Ion Moina??