Masinile parcate ilegal si cele care ocupa tot ilegal drumurile si terenurile publice din Campina vor fi blocate, ridicate, transportate si depozitate intr-o parcare special amenajata, de unde proprietarii le vor putea recupera doar... contra cost. Aceasta masura a fost stabilita de Consiliul Local inca de la sfarsitul lunii iunie, dar se va aplica de la 1 ianuarie 2007.

Selectia de oferte pentru desemnarea firmei care se va ocupa de operatiunile mentionate a fost organizata abia la 30 noiembrie si a fost castigata de SC Strand Autoserv SRL Ploiesti. Spatiul care va fi folosit pentru depozitarea masinilor ridicate are 944 mp, este situat in spatele Casei Tineretului, langa Autogara Campina si va fi ingradit de firma ploiesteana.

Taxele stabilite de Consiliul Local sunt in cuantum de 800.000 lei vechi pentru deblocarea rotilor autovehiculelor, 700.000 lei pentru eliberarea pe loc a masinii, 1,5 milioane lei vechi pentru eliberarea acesteia din parcul de autovehicule, iar dupa 48 de ore de la data ridicarii masinii se va percepe in plus un tarif de depozitare care reprezinta echivalentul in lei a 1,5 euro pe zi.

Cota parte care revine bugetului local este de 35% din taxa de ridicare si 40% din cea de blocare. Restul revine societatii care a castigat selectia de oferte.

Firma este una si aceeasi cu cea care a detinut activitatea similara si in Ploiesti, inainte ca ea sa fie preluata de catre Administratia Domeniului Public si Privat, alesii locali din Ploiesti hotarand ca e bine ca toti banii sa ramana la Primarie. Altminteri spus, Strand Autoserv are vechime in meserie, scoala facand-o, ani buni, la Ploiesti.