68 de euro pe metrul patrat. Acesta va fi pretul de incepere al licitatiei pentru vanzarea actualei baze sportive, cunoscuta si sub numele de Stadion.

Consiliul local Sighisoara a aprobat in sedinta extraordinara de marti proiectul de hotarare privind insusirea documentatiei topografice “dezmembrare-comasare teren Mihai Viteazu - Baza sportiva si de agrement” si aprobarea vanzarii terenului si a constructiilor aferente.

Acest proiect a fost amanat la sedinta ordinara din luna octombrie cand a fost supus atentiei Consiliului local, pentru a se mai face inca 2 evaluari ale terenului pentru a se stabili un pret corect. Din cele 3 evaluari ale terenului consilierii au aprobat vanzarea la pretul cel mai mare.

La cursul actual al euro pretul intregului Stadion cu tot cu constructiile aferente s-ar ridica la suma de 7.673.532 lei. Celelalte doua evaluari fixau pretul obiectivelor la 7.552.984 lei, respectiv 7.400.000 lei.

Totodata a fost aprobat si caietul de sarcini pentru licitatia ce ar urma sa aiba loc pentru vanzarea Stadionului. In acesta se specifica faptul ca pot lua parte la licitatie firme romanesti sau straine cu sediul in Romania care au o cifra de afaceri de minim 30 milioane euro anual.

Firma care-si adjudeca vechea baza sportiva este obligata sa intocmeasca pe cheltuiala proprie proiectul tehnic de realizare a noului stadion in conformitate cu Planul Urbanistic de Detaliu aprobat, sa ridice pe terenul adjudecat constructie cu destinatia de spatiu comercial in suprafata construita de minim 4.500 mp, sa inceapa lucrarile in maxim 6 luni de la data incheierii contractului de

vanzare-cumparare, sa investeasca pentru amenajarea strazii Stadionului, a intersectiei semaforizate si dotarea acesteia cu semafoare noi de ultima generatie...

Discutiile n-au lipsit la aprobarea acestui proiect de hotarare. Mai intai a fost prezentat raportul comisiei consultative formata din consilieri si reprezentanti ai Primariei pentru analizarea situatiei bazei sportive ce ar urma sa fie construita dupa desfiintarea celei actuale, raport pe care l-am prezentat in numarul trecut al saptamanalului nostru.

Consilierul Toth Tivadar a solicitat in mod expres ca fondurile obtinute din vanzarea actualei baze sportive sa fie folosite in totalitate pentru ridicare celei noi. Directorul economic al Primariei, Adriana Marian a aratat ca nu se poate prevedea in buget venituri care sa fie folosite cu destinatie speciala.

Tot ce se poate face este ca in momentul in care se vinde Stadionul sa fie prevazut in bugetul de cheltuieli o suma egala cu pretul obtinut pe teren pentru a fi folosita la constructia noii baze sportive. Consilierul Marius Mandaianu a intrebat de ce atata graba cu vinderea Stadionului in conditiile in care nici acum nu se stie cat va costa ridicarea noii baze sportive.

Mircea Purenciu a atras atentia ca hotararea trebuie aprobata cat mai rapid pentru ca in 2007 marile lanturi de magazine din Europa vor face ultimile miscari pe piata de profil din Romania, urmand ca apoi piata sa se stabilizeze.

In plus materialul elaborat de comisia consultativa privind noua baza sportiva a ajuns la serviciul de specialitate din cadrul Primariei Sighisoara care va face o evaluare a costului studiului de fezabilitate si, totodata, evaluarea costului pentru ridicarea ei. Mai mult, daca fondurile vor fi insuficiente se va putea aplica cu proiectul constructei bazei sportive pentru diverse finantari.