Conducerea postului local Alpha TV Cluj si-a concediat toti reporterii si pe prezentatoarea de stiri. Ei au fost anuntati ca televiziunea nu mai are nevoie de serviciile lor dupa ce au intrat in conflict cu producatorul general, Calin Botez.

Jurnalistii de la Alpha TV Cluj sustin ca producatorul Calin Botez le-ar fi macelarit materialele. De asemenea, ei s-au plans de interventiile conducerii administrative in chestiunile editoriale.

Ziaristii din departamentul de stiri au primit azi preavize prin care erau instiintati ca societatea care detine postul se va reorganiza prin desfiintarea Jurnalului de stiri si prin concedierea celor care lucrau la el. Jurnalistii s-ar putea adresa instantei, deoarece ei considera ca nu au fost respectati toti pasii legali in procedura de disponibilizare.

Alpha TV Cluj difuza afara de stiri doar cateva emisiuni de tip talk-show gen "Ora primariei" - adica un soi de spectacol de imagine cu si pentru Emil Boc si alte trei talk-showuri ("Pionii zilei", "La ordinea zilei" si "Ziua presei") - moderate de Rares Bogdan "publisher" la Ziua de Cluj.

Conducerea postului nu a dorit sa faca vreun comentariu. Firma principala a holdingului care detine postul local este de fapt un service auto. In urma cu doi ani, un scandal similar zguduia postul local de televiziune, la vremea respectiva principala problema fiind neplata salariilor.