Consilierii locali au votat, ieri, un nou act normativ ce priveste majorarea capitalului CFM U SA cu 50 000 de lei.

Conform, insa, unui amendament la hotararea adoptata ieri, nici unul dintre actionarii de la CFM U SA nu va mai putea recurge la vreo majorare de capital decat daca CL va face, in acelasi timp, o majorare care sa ii pastreze cota de participare in societate la 65%. Daca ne uitam cu cateva luni in urma, CL avea mult peste 80 de procente, iar acum am ajuns la 65%.

Acest lucru s-a intamplat pentru ca reprezentantul nostru, Lucian Danciu, nu a facut nici un fel de informare catre CL referitor la intentiile celorlalti actionari de a majora capitalul, ne-a declarat viceprimarul Clujului, Adrian Popa, initiatorul acestui amendament la hotarare.

Sustinut atat de consilierii locali de la putere, cat si de cei din opozitie, Popa a introdus un amendament care, practic, blocheaza posibilitatea ca ceilalti actionari sa sustina financiar echipa fara ajutorul Consiliului Local.

Prin aceasta hotarare, administratia locala a instaurat dictatura in sport. Cel mai vehement adversar al diminuarii cotei CL in CFM U SA a fost, ieri, viceprimarul Adrian Popa, cunoscut ca fiind un apropiat (si fost angajat) al omului de afaceri Arpad Paszkany, principalul finantator al clubului rival CFR.

Tocmai din acest motiv, surse din Primaria Cluj vorbesc despre faptul ca, de cand a ajuns viceprimar, Adrian Popa s-a pus mereu de-a curmezisul intereselor Universitatii Cluj.

AGA cu bucluc

Totul a pornit de la ultima Adunare Generala a clubului, din data de 6 decembrie, cand s-a votat o noua majorare de capital, de 700 000 de lei (din care Primaria acoperea 90 000 de lei, plus 50 000 de lei alocati in sedinta de ieri). Conform lui Popa, CL a fost obligat sa dea 65% din suma respectiva pentru a-si pastra procentul de actionariat.

La AGA din 6 decembrie au fost prezenti primarul Emil Boc si viceprimarii Boros Janos si Adrian Popa. Toti trei au fost de acord cu majorarea de capital a clubului de fotbal.

La aproape o saptamana, decizia a fost criticata, ieri, in plenul CL, iar alesii si-au luat masuri de precautie pentru a nu pierde societatea din mana, cel putin pana la promovarea in Liga I. La sedinta din 6 decembrie, cei trei reprezentanti ai municipalitatii nu s-au impotrivit majorarii de capital, tocmai de aceea ma surprinde luarea lor de pozitie din aceasta seara.

Mi se pare total ilogic, a declarat Lucian Danciu, presedintele clubului, care a incercat, insa, sa vada si o eventuala parte buna a lucrurilor.

Noi am estimat la aproximativ 25 de miliarde de lei vechi bugetul pentru returul acestui campionat. Asta poate insemna ca ei (CL - n. red.) se angajeaza sa sustina 65% din aceasta suma si atunci mi se pare normal ca ceilalti actionari sa contribuie cu procentele pe care le detin din actiuni, a mai spus presedintele lui U.

Nonsens

Aflat in vizita la ZIUA de Cluj, primarul Emil Boc declarase, saptamana trecuta, ca ar fi de acord ca CL sa-si diminueze cota in societate si chiar sa renunte la pachetul majoritar doar in cazul in care va primi o oferta serioasa, cu un plan pe termen lung, preferabil din partea unui investitor clujean.

Din informatiile pe care le detinem, pe masa liderilor din administratia locala se afla, deja, de mai mult timp, doua oferte care intrunesc conditiile enuntate de Emil Boc, drept pentru care ultimele hotarari luate de Primarie par cel putin ciudate.

Ambele oferte implica o sustinere puternica a echipei din punct de vedere financiar, investitorii vorbind de sume ce ajung pana la 10 milioane de euro pentru urmatoarele doua sezoane, cu obiectiv clar atingerea podiumului in Liga I.