Azi am dat declaratie ca nu dorim sa dam declaratie. Stiti cum este, ca in filmele americane, orice poate fi folosit impotriva ta. In conditiile in care nu am primit nici un act prin care sa fim informati despre decizia de concediere, nu dorim sa dam nici o declaratie.

Am inteles ca suntem acuzati de agresarea bunurilor si calitatea noastra este de savarsitori, a declarat Kovacs Lehel. Cei doi sunt intrigati ca nu au fost instiintati de decizia Senatului UBB. Eu cred ca sunt niste ticalosi. Nici macar nu au curaj sa ne trimita aceste acte despre care vorbesc cu atata patima, declara acestia.

Sunt convins ca nu vom fi sanctionati pentru ca nu a fost vorba de nici o distrugere. Este o hartuire la adresa noastra , a declarat Hantz Peter.

In asteptarea deciziei UBB

In aceasta faza, vom lasa Politia sa-si faca treaba. Nu avem o pozitie legala din partea UBB, nu putem face mai mult. Si atunci cand ne-au chemat in fata Comisiei de Etica si a altei comisii, reunite pentru acest caz, nici macar n-au utilizat insemnele universitatii. A fost un fax pe care si eu l-as putea trimite, tocmai de aceea nu ne-am prezentat, a spus Hantz.

Kovacs Lehel a spus ca nu intelege de ce a fost citat si el in cazul placutelor, deoarece nu a participat la montarea lor.

Cred ca voi depune plangere pentru denunt calomnios impotriva celor de la universitate, a spus Kovacs. Deocamdata clientii mei se afla in curs de cercetare penala. Dosarul este destul de stufos, dar nu poate fi ceva mai grav decat o amenda, daca vorbim despre pedepse.

In momentul in care vom avea decizia de concediere, vom ataca in instanta UBB-ul pentru denunt calomnios si vom mentiona si derularea nefireasca a actului de vot in cadrul Senatului universitatii, a spus avocatul Somai Laszlo Jozsef.

UBB va da raspunsul final

Kovacs si Hantz au fost notificati de inceperea procedurilor legale pentru concedierea lor. Comisia care s-a ocupat de acest caz se apropie de finalizarea procedurilor si situatia va fi comunicata imediat ce vom primi un rezultat clar, a declarat Nicolae Paun, directorul Departamentului de Imagine al UBB.

Rectoratul si administratia Universitatii «Babes-Bolyai», corpul didactic si studentii, angajatii condamna agresiunea continua exercitata de un grupuscul lipsit de cultura civica si scrupule si cere comunitatii colegilor maghiari sa ia sub control evolutia acestuia.

In vreme ce sute de studenti, romani, maghiari, germani prezentau un program muzical de Craciun in Colegiul Academic, cativa zeci de elevi erau manipulati de pretinsi universitari pentru a debita aberatii («criptocomunismul», «independenta finantarii» etc.), pe care orice om lucid le intelege ca manifestari ale unor persoane care nu au argumente, a afirmat rectorul Nicolae Bocsan, intr-un comunicat trimis ieri.

Tot ieri, ministrul Educatiei, Mihail Hardau, a decis verificarea, in perioada 12-15 decembrie, modului in care conducerea UBB a respectat procedurile legale in cazul concedierii celor doi lectori maghiari. Comisia va analiza aspectele sesizate de ambele parti.