Au inceput lucrarile la autostrada Bucuresti - Brasov. Primul santier din Prahova a fost deschis la Barcanesti. Se lucreaza, in prezent, la forajele necesare turnarii fundatiei ce va sustine podul care va traversa DN1, prin dreptul primariei localitatii. Dupa discutii peste discutii, planuri, renegocieri, in sfarsit am apucat sa vedem utilajele la lucru.

Jumatate dintre expropriati - despagubiti pana la finele anului

In Barcanesti, un numar de 380 de familii vor fi expropriate. Marea lor majoritate vor ramane fara pamantul pe care va fi construita autostrada, restul fiind persoane ale caror case urmeaza a fi demolate. "Oamenii vor primi, in medie, in jur de 3 euro pentru metrul patrat de pamant expropriat. Fasia de teren pe care va fi amplasata soseaua traverseaza localitatea si are o latime de 30 de metri.

Jumatate dintre cei 380 de proprietari care au fost expropriati isi vor primi bani pana la finele acestei luni, restul urmand a fi despagubiti in ianuarie 2007", ne-a declarat primarul localitatii, Gheorghe Dima.

Case, model danez, pentru 12 familii

Un numar de 12 familii vor avea posibilitatea de a se muta in casa noua. Modelul locuintelor ce urmeaza a se construi pentru famiile ale caror case se vor demola a fost adus tocmai din Danemarca. Desi casele noi sunt incomparabil mai bune decat cele in care au stat o viata, o parte dintre familii nu doresc, insa sa beneficieze de ele.

Acestia prefera sa primeasca banii pentru locuintele vechi si terenul care va fi expropriat si sa-si ridice, pe cont propriu, alte camine.

Primarie nou-nouta

Si primaria Barcanesti va beneficia de casa noua de pe urma proiectului de construire a autostrazii. Cum aceasta trece exact prin vechiul sediu al administratiei, urmeaza a se construi unul nou. Acesta va fi ridicat la cateva sute de metri distanta de actuala locatie si are o valoare de 20 de miliarde de lei.