Consiliul Judetean Alba continua sa "pompeze" bani publici in clubul de fotbal "Apulum Unirea", desi performantele echipei nu sunt dintre cele mai bune.

Astfel, cotizatia CJ pentru anul 2006 catre Asociatia "Fotbal Club Unirea Ð 1924", din care mai fac parte Consiliul Local Alba Iulia si o firma privata, a fost majorata, prin hotararea Adunarii Generale a Actionarilor din 13 noiembrie, cu 1,5 miliarde lei vechi. Aceasta fusese stabilita initial, tot prin hotarare a AGA, la 2,5 miliarde.

Trebuie mentionat ca CJ a participat la constituirea Asociatiei "Fotbal Club Unirea Ð 1924" in calitate la suta din actiuni.

"Prin infiintarea Asociatei "Fotbal Club Unirea Ð 1924" se asigura participarea echipei de fotbal in campionatul national, valorificarea aptitudinilor individuale intr-un sistem organizat de selectie, pregatire, competitie, pentru ameliorarea rezultatelor sportive, realizarea de recorduri sau obtinerea de victorii", se arata in expunerea de motive a unui proiect de hotarare privind majorarea contributiei membrului asociat CJ pe anul 2006.

La vremea respectiva, in 2005, constituirea unei astfel de asociatii a reprezentat singura modalitate ca autoritatile sa poata sustine financiar echipa locala de fotbal. De atunci, clubul a fost sustinut aproape exclusiv din fonduri publice, in conditiile in care majoritatea oamenilor de afaceri cooptati in aceasta "afacere" nu si-au onorat promisiunile.

Avand in vedere ca atat Consiliul Local, cat si Consiliul Judetean sunt in sfera de influenta a Partidului Democrat se poate spune ca si echipa se bucura de o atentie sporita din partea reprezentantilor acestei formatiuni politice.

De altfel, presedintele Consiliului de Administratie al FC "Apulum-Unirea", omul de afaceri Marian Sarmes, este un apropiat al primarului Mircea Hava, edilul fiind presedintele PD Alba si vicepresedinte national al partidului.

Contributia CL pe anul 2006 a fost dubla fata de cea a Consiliului Judetean.