Tranzactia imobiliara realizata de Bel Rom, prin vanzarea parcului de retail de la Sibiu, este, ca valoare, cu mult peste cea mai mare trazactie imobiliara din SUA, efectuata in acest an.

Societatea cu actionariat belgian, Bel Rom, a vandut parcul de retail de la Sibiu cu 83 mil. de euro. Cea mai mare tranzactie imobiliara din SUA in 2006 abia atins suma de 48 de mil. de euro si a fost realizata de Rixhard Kurt, unul din cei mai mari investitori imobiliari. Acesta a cumparat cu aceasta suma de bani o proprietate din apropierea Manhattan-ului.

Pe locul doi in topul celor mai mari tranzactii imobiliare din SUA, in acest an, se afla cea efectuata de bancherul Christopher Flowers, care a cumparat cladirea Harkness Mansion, tot din Manhattan, cu 43 mil. de euro. Datele privind tranzactiile imobiliare americane ale anului provin dintr-un raport al societatii Forbes, preluat de publicatia Banii Nostri.

Belgienii de la Bel Rom au vandut cu 83 milioane de euro parcul de retail de la Sibiu, fondului britanic de investitii North Real Estate, facand un profit de 33 de milioane de euro in 10 luni. Unul din asociatii firmei belgiene, Carl Decoopman, detine un alt parc, de aceasta data industrial, in Miercurea Sibiului, totalizand o suprafata de 67.000 de metri patrati.