Au dat faliment. Ei au zis ca au probleme financiare, dar noi nu mai facem vanzari inca de ieri inclusiv (miercuri - n. red.). Aveam destui clienti, dar cine stie ce afaceri mai aveau, a declarat Stela Olaru, agent ticketing pentru ClubAir in Cluj Napoca.

Erau zvonuri

Toate zborurile operatorului italian ClubAir au fost suspendate, dupa ce oficialii companiei au declarat ca se confrunta cu probleme financiare grave. Din Cluj-Napoca, ClubAir opereaza sase zboruri saptamanal, in fiecare luni, miercuri si vineri, spre Bologna si Verona. Cursele de miercuri fusesera suspendate, la fel si cele de azi.

Directorul Aeroportului International Cluj, David Ciceo, sustine ca nu stie ce se va intampla cu pasagerii care au achizitionat bilete pentru cursele de azi si nici in cat timp va fi remediata problema. Pe noi nu ne-au notificat de nimic.

Erau zvonuri ca se confrunta cu probleme, dar noi nu am reusit sa luam legatura cu ei si nu stim nici macar ce se va intampla cu pasagerii, daca se ocupa de ei sau daca au pierdut biletele, a declarat Ciceo, care este si presedintele Asociatiei Aeroporturilor din Romania.

Pasagerii care aveau locuri la cursele de azi spre Verona si Bologna au fost notificati ieri despre faptul ca avioanele nu vor mai decola. In cazul in care problemele ClubAir nu vor fi rezolvate, cursele din Cluj Napoca spre cele doua destinatii italiene vor fi concesionate catre alti operatori.

Avem Tarom, BlueAir si CarpatAir, unul dintre ei va putea prelua cursele, a declarat directorul Aeroportului din Cluj.

Sase curse din Cluj

Am primit un mail de la ei (de la compania italiana - n. red.) in care ne anuntau ca intrerup toate zborurile, atat e tot ce am primit, a declarat Roxana, agent ticketing pentru singura agentie ClubAir din tara, ViaClub.

Din capitala, compania italiana avea angajate cel putin sapte curse zilnice spre Italia, catre cinci destinatii (Bologna, Bari, Florenza, Verona si Ancora). In schimb, din Cluj-Napoca societatea opereaza doar pe doua rute, Verona si Bologna. Inca n-am primit nimic oficial, dar deocamdata nu facem rezervari, a mai spus agentul ClubAir.

Cat priveste pe directorul ViaClub, Bruno Tarcatin, el sustine ca informatiile pe care le-a primit agentia sunt deocamdata fragmentare. In calitatea noastra de distribuitor al ClubAir, am fost informati despre suspendarea zborurilor, pana la o data ulterioara.

La acest moment, data fiind calitatea noastra de simplu dealer, nu detinem alte informatii, a declarat Tarcatin.