In lumea contemporana, dominata de spectrul globalizarii, se vinde aproape orice. Chiar si titlurile nobiliare britanice se tranzactioneaza ca oricare alta marfa. In acest sens, un site britanic ofera - in mod legal se precizeaza - titluri aristocratice recunoscute de legislatia engleza, titluri care pot fi achizitionate on-line pe baza unor carti de credit obisnuite.

Pretul solicitat pentru un titlu de Lord & Lady, Baron & Baroneasa, Conte & Contesa, Viconte & Vicontesa, Marchiz & Marchiza, Duce & Ducesa, etc. variaza, in functie de pozitia acestuia in ierarhia aristocratica, de la 195 de lire sterline (325 dolari) pana la 995 de lire sterline (1.600 dolari).

Titlurile de rang mai inferior (Elite Title) nu se pot transmite si urmasilor cumparatorului si nici nu mai pot fi vandute de acesta dupa achizitionare, in timp ce titlurile din categoria Seated pot fi vandute si chiar lasate mostenire progeniturilor celor care le-au cumparat.

Cu toate ca poate parea bizara sau amuzanta, achizitia unui titlu aristocratic britanic nu este neaparat sinonima cu snobismul. Astfel, prefixul „Sir, Lord, Lady, etc.” pus inaintea numelui ii confera detinatorului unui astfel de privilegiu reale avantaje, in special in lumea atat de greu penetrabila a marilor afaceri occidentale.

Desigur, nu este suficient sa detii un titlu nobiliar britanic ca sa fii acceptat neconditionat in High-Life-ul business-manilor occidentali - mai este nevoie si de un capital, un comportament si un nivel de cultura corespunzator! - insa aceste ranguri nobiliare pot deschide multe usi importante si mai ales pot suplini cu succes lipsa unei reputatii in domeniul afacerilor care, de regula, se construieste in mai multe decenii de activitate pe o anumita piata.

Avantaje mai mari decat in cazul garantiilor bancare

In plus, titlurile aristocratice dau posibilitatea detinatorilor sa obtina intotdeauna cele mai bune mese - chiar si fara o rezervare prealabila - la marile restaurante din toate metropolele planetei, sa fie serviti cu o deferenta aparte, sa obtina fara probleme apartamentele regale sau prezidentiale din cele mai luxoase hoteluri din lume, sa li se rezerve cele mai privilegiate locuri pe liniile aeriene si maritime de calatori, precum si multe alte avantaje asemanatoare. In ciuda faptului ca aceste privilegii sunt considerate de oamenii obisnuiti drept simple mofturi, ele au o importanta deosebita pentru elitele din toate domeniile, nu numai pentru lumea mondena.

Aceste mici "amanunte” contribuie, de asemenea, la imaginea detinatorului titlului nobiliar si - utilizate in mod inteligent si fara aroganta - pot aduce indirect multe avantaje, inclusiv financiare, noului aristocrat.