Proprietarul Jolidon, Gabriel Carlig, a anuntat la sfarsitul saptamanii trecute ca a achizitionat actiunile LCS Conf, fabrica de confectii a lui Vasile Leordean. Pretul tranzactiei a fost de 800.000 de euro.

Jolidon, care detinea anterior achizitiei anuntate 10% din societate, a preluat inca 71,8% din actiunile de la LCS Conf, cele care erau detinute de Leotex Industries, firma a carui proprietar este Leordean. Diferenta de 18% din actiuni apartin unor actionari minoritari. Societatea LCS Conf este listata pe Bursa de Valori Bucuresti.

LCS Conf a avut o cifra de afaceri in 2006 de 8 milioane de euro. In urma tranzactiei, Jolidon a preluat activitatea de productie cu utilajele aferente, precum si aproximativ 1.000 de salariati. Acestia se adauga celor 2.000 de angajati pe care Jolidon ii foloseste pentru producerea articolelor de imbracaminte sub brandurile Jolidon si Argos.

Societatea are 92% din activitate bazata pe productie lohn. Restul activitatii este dedicata colectiei autohtone Falla, pe care fostul proprietar a lansat-o in urma cu aproximativ doi ani.

Achizitia firmei de confectii se incadreza in strategia lui Gabriel Carlig de a prelua principalele societati din industria usoara clujeana. Acesta a cumparat in prima faza producatorul concurent de lenjerie, Argos, odata cu scoaterea acestuia la vanzare, dupa incheierea procesului de privatizare, in 2004.

Fostul actionar, Leotex Industries, respectiv proprietarul acestuia, Vasile Leordean, a ramas cu un patrimoniu imobiliar excelent, care include printre alteleÊ19 mii de metri patrati de teren in centrul orasului.

De mentionat ca Vasile Leordean a detinut functia de presedinte al Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Cluj-Napoca.