Peste 200.000 lei au fost adunati la Balul de Cristal Organizat sub Inaltul Patronaj al Majestatii sale Regele Mihai I a Romaniei si al Majestatii Sale Regina Ana a Romaniei, sambata seara, in sala mare si in foaierele Teatrului de Stat "Ioan Slavici" din Arad.

La editia din acest an au participat aproximativ 500 de persoane, in marea lor majoritate agenti economici, oameni politici si de cultura.

Regele Mihai si Regina Ana au ajuns la ora 18.00, intrarea acestora fiind insotita de aplauze si de acordurile imnului regal. Cei doi au asistat la toata derularea evenimentului, retragandu-se in jurul orei 23.00.

Organizat de Primaria municipiului Arad, in colaborare cu Cluburile "Lyons", "Rotary" si de Fundatia "Concordia", balul de caritate a fost, in opinia organizatorilor, un real succes, datorita sumei de bani obtinuta. Desi strangerea de fonduri nu s-a incheiat inca, pana in prezent s-au colectat peste doua miliarde de lei vechi, bani care au mai multe destinatii.

Printre acestea sunt Sectia Cardiologie a Spitalului Clinic Judetean Arad, Unitatea de Primire Urgente a aceluiasi spital, Sectia de Boli Infectioase, compartimentul HIV SIDA, Scoala de Nevazatori, Asociatia Distroficilor Muscular, Asociatia Nevazatorilor, Asociatia Persoanelor cu Handicap, Caminul de Batrani, familii cu copii suferinzi de diverse forme de handicap.

Un caz special a fost cel al Andradei, o fetita de 17 ani, diagnosticata cu tetrapareza spastica si care necesita o interventie chirurgicala intr-un spital din China. Prin donatia de zece mii de dolari a unui om de afaceri italian, Andrada a primit sansa la o noua viata.

Balul de Cristal a adus pe scena teatrului aradean si doua nume marcante ale teatrului romanesc, Maia Morgerstern si Ion Caramitru, care au sustinut doua momente artistice. "Aradul demonstreaza inca o data ca este solidar cu problemele oamenilor si respectuos cu oamenii importanti. In urma cu 17 ani, oamenii ieseau pe strada sa-si castige libertatea. Astazi oamenii fac gesturi de solidaritate, creand o imagine de oras unit.

Ma bucur ca dezvoltarea orasului permite astfel de gesturi de solidaritate si doresc sa multumesc tuturor celor care ne-au sprijinit in realizarea acestui eveniment, care, daca va merge pe mai departe in anii urmatori, va creea un punct de solidaritate si de atractie in municipiul nostru", a declarat Gheorghe Falca, primarul municipiului Arad.

Cadouri pentru familia regala

Pe durata sederii la Arad, Majestatea Sa Regele Mihai, insotit de Regina Ana, a vizitat, sambata, Targul "Daruri de Craciun", organizat la Complexul Expo International din municipiul Arad. Familia regala a fost intampinata de un cor de copii care au cantat colinde, dupa care Regele Mihai a impartit apoi cadouri copiilor aflati in Complexul Expo.

La invitatia gazdelor, familia regala a vizitat standurile din cadrul Complexului Expo, facand mai multe opriri pentru a privi produsele expuse. La fiecare oprire, familia regala a primit explicatii din partea agentilor economici, cu referire la produsele expuse in cadrul targului. De asemenea, Regele Mihai si Regina Ana au primit mai multe cadori din partea agentilor economici.

Astfel, cei doi a primit mai multe tablouri, dar si jucarii. Una dintre jucariile care i-a atras atentia Reginei Ana a fost un robotel, produs de o firma din Oradea. Comerciantul care a i-a daruit reginei cadoul i-a spus acesteia ca robotelul este inventia unui inginer roman care a lucrat si pentru NASA.

Un alt cadou primit de familia regala a fost o papusa fabricata la singurul producaror de profil din tara, SC Aradeanca SA din Arad.

Duminica, familia regala a participat la slujele religioase oficiate la Biserica ortodoxa din cartierul Bujac si la Biserica Crestina Baptista "Maranata", pastorita de fostul primar al Aradului, Dorel Popa.