Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu se numara printre cele 11 Universitati din toata tara premiate la sfarsitul saptamanii trecute de catre Ministerul Educatiei si Cercetarii pentru activitatile si performantele lor in anul 2006.

Universitatea sibiana a primit chiar de la ministrul Mihail Hardau premiul pentru sustinerea proiectului “Sibiu Capitala Culturala Europeana in 2007”, ULBS fiind implicata in mai multe proiecte care vor desfasura anul viitor sub egida acestui proiect. “Am premiat si voi premia in continuare performanta in educatie.

Sumele distribuite universitatilor din Romania in acest an pentru refacerea infrastructurii caminelor, aducerea laboratoarelor de licenta la standarde europene si participarea pe baza de competitie la obtinerea unor platforme de cercetare stiintifica au fost, in invatamantul superior, testele majore ale anului 2006”, a declarat ministrul educatiei si cercetarii, Mihail Hardau, intr-un comunicat de presa remis de MEC.

Alaturi de ULBS au mai fost premiate alte zece Universitati din toata tara, precum: Universitatea Politehnica din Bucuresti, Universitatea de Arta Teatrala din Targu Mures, Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila” din Bucuresti, Universitatea Tehnica din Cluj Napoca, Universitatea Politehnica din Timisoara, Universitatea "Babes Bolyai" din Cluj-Napoca, Universitatea

Bucuresti, Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iasi, Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti si Academia de Studii Economice din Bucuresti. Pentru premierea lor, ministerul a alocat nu mai putin de 5.500.000 de lei noi, la care se adauga sumele alocate de-a lungul anului pentru modernizare si dezvoltare.