La propunerea prima-rului Vasile Moldovan, in ultima sedinta de Consiliu Local din 2006, ce va avea loc joi, Primaria Bistrita isi va largi organigrama cu nu mai putin de 27 de posturi noi in diferite directii si servicii, in timp ce conditiile impuse pentru ocuparea anumitor functii vor suferi modificari substantiale.

In cadrul aceluiasi proiect primarul propune desfiintarea unor servicii si infiintarea altora.

Potrivit proiectului de hotarare privind aprobarea organigramei si a statului de functii al aparatului de specialitate al primarului si ale serviciilor publice aflate sub autoritatea Consiliului Municipal Bistrita, incepand cu anul viitor se va infiinta postul de administrator public.

In plus, Compartimentul de licitatii din cadrul municipalitatii se va transforma in "Serviciul licitatii" ceea ce presupune angajarea altor trei persoane cu studii superioare. Nici la Serviciul Urbanism nu sunt, se pare, suficienti angajati, asa incat proiectul propune suplimentarea organigramei cu doua functii publice de executie.

Mai apoi, Directia comunicare si relatii publice va beneficia si ea de suplimentarea cu un post contractual de referent SSD. De inca un referent este nevoie si la Directia de administrare publica. Acesta va avea drept sarcina unica "gestionarea dispozitiilor emise de primarul municipiului Bistrita".

Robinetul de posturi se deschide din banii contribuabililor si in cazul Directiei de Finante Publice Municipale si in cel al Politiei comunitare a municipiului Bistrita.

La Directia de Administrare a Domeniului public, in acelasi proiect de hotarare, primarul Vasile Moldovan nu se da in laturi de la a face si putin rabat de la calitate, solicitand transformarea postului de sef "Sector Drumuri" cu studii superioare de lunga durata in post de sef sector cu studii superioare de scurta durata.

Mai apoi, postul de arhitect la Serviciul Tehnic se va metamorfoza intr-unul de inspector de specialitate. Interesanta este si suplimentarea cu un post de referent la Serviciul Tehnic, transport urban, prin transformarea unui post de muncitor de la Sectorul Spatii Verzi.

Batalionul dezinsectie

Daca proiectul va trece la votul de joi, Bistrita va avea si o formatiune de 5 persoane care se va ocupa de deratizare, dezinsectie si dezinfectie.

Proiectul mai propune eliminarea structurii "Inspectoratul Municipal pentru Situatii de Urgenta" si trecerea in structura Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta a inspectorului de protectie civila, a sefului de depozit si a electromecanicului din compunerea Inspectoratului Municipal pentru Situatii de Urgenta.

De asemenea, numarul grupelor si al voluntarilor din formatiile sanitare va fi si el redus. Nici cresa nu scapa neatinsa la organigrama, primarul propunand transformarea posturilor de medic specialist in post de medic fara specializare.