Monitorul de Cluj va prezinta citeva dintre dorintele celor mici, in speranta ca Mosul va citi aceste rinduri si de sarbatori nu-i va uita pe copiii care au fost cuminti.

"Lui tati sa-i aduci un gipan"

"Pt. parintii mei, un X5 gipan lui tati, la mama o poseta si lui Max un patut si un castron", asa suna o alta scrisoare trimisa lui Mos Craciun de un baietel din Cluj. Mara vrea de sarbatori un bebelus cu suzeta ca la televizor, „pentru mama cercei si lant din argint si lui tati un sac de clapari".

Copiii se intrec in ce priveste cadourile pe care vor sa le gaseasca sub bradul de Craciun. Unii dintre ei dau si ceva la schimb, pentru a-i demonstra mosului cit de cuminti au fost si cit de bine au invatat in anul care se apropie de sfirsit. Este si cazul scrisorii lui Flaviu, care ii promite mosului ca ii va lasa carnetul de elev sub brad.

"Ca sa-ti dovedesc ca am fost cuminte, ascultator, o sa-ti spun ca in clasa a doua am zece de foarte bine si ca sa-ti dovedesc asta am sa-ti las carnetul de note sub brad ca anul trecut", ii scrie Flaviu Mosului, baiatul neavind, de altfel, cine stie ce pretentii, dorindu-si de sarbatori doar un joc Monopoly.

O alta fetita cu rezultate bune la invatatura isi doreste de sarbatori o bicicleta cu patru roti. Alexia i-a scris in scrisoarea pe care i-a trimis-o Mosului ca mai vrea „si un pazal frumos cu Cartea Junglei".

Plicurile netimbrate ajung la Mosul

Angajatii Centrului Regional de Tranzit Cluj, locul din care pleaca scrisorile netimbrate trimise pe adresa „Mos Craciun, Laponia, Polul Nord", sustin ca fac tot posibilul pentru a le indeplini celor mici dorintele.

"Primim in fiecare an destule scrisori pentru Mos Craciun si muncim mult mai mult in aceasta perioada pentru a trimite scrisorile destinatarului", glumeste seful institutiei, Vasile Boanca. De cele mai multe ori, munca postasilor care trebuie sa duca scrisorile la destinatie este ingreunata din cauza ca expeditorii nu stiu care e adresa Mosului si nu o trec pe plicuri.

"In cazul in care nu reusim sa le trimitem anul asta, vom pastra scrisorile pentru un an si sase luni, timp in care speram sa ajunga la destinatar", a mai mentionat Vasile Boanca. Cert este ca numarul plicurilor trimise pe adresa Mosului a inceput sa scada de la an la an, lucru pentru care angajatii Centrului Regional de Tranzit Cluj nu au nici o explicatie.

Monitorul de Cluj a dorit, pe aceasta cale, sa-i faca Mosului cunoscute dorintele celor mici, in speranta ca nu-i va uita pe cei cuminti si ascultatori, si de sarbatori le va aduce tot ce viseaza.

Adresa Mosului

Monitorul de Cluj a descoperit doua adrese postale unde poate fi gasit chiar Mos Craciun. Prima dintre ele este: Mos Craciun, Polul Nord, casuta postala 56099, Polul Nord, Alaska 99705-1099, pentru cei care doresc sa trimita o scrisoare pe care Mosul sa o ridice din statul american.

Pentru ceilalti, adresa Mosului din Laponia este: Oficiul Postal Central, FIN 96930 Cercul Arctic, Rovaniemi, Finlanda.

Cele doua adrese au fost confirmate de mai multe persoane fericite ca anul trecut Mosul le-a raspuns cerintelor.