Primaria municipiului Arad are in derulare o serie de investitii atat in unitatile scolare, cat si in cele sanitare la sfarsit de an. Potrivit primarului Gheorghe Falca, administratia locala mai deruleaza proiecte si in ceea ce priveste constructia locuintelor, modernizarea unor stadioane, dar si reabilitarea si constructia unor drumuri.

Una dintre investitiile importante este cea de la Colegiul National "Moise Nicoara", a carei valoare depaseste 81.000 lei noi si consta in modernizarea si reabilitarea terenului de sport. "Valoarea lucrarilor de modernizare a terenului de sport se ridica la 28.390 lei, suma la care se mai adauga dotari in valoare de 13.615 lei.

Totodata, a fost amenajat terenul de baschet, valoarea lucrarilor ridicandu-se la 28.390 lei, in timp ce nivelul dotarilor s-a ridicat la 11.073 lei. In total, numai la terenul de sport de la acest colegiu, am investit 81.470 lei", a spus Falca.

Pentru acest an s-au alocat fonduri pentru reabilitarea si modernizarea a 15 terenuri sportive, dintre care 11 au fost deja finalizate. Valoarea totala a investitiilor in ceea ce priveste aceste obiective se ridica la 1.382.158 lei noi.

Sala de sport scolara, cu nivel de practica sportiva competitionala locala, din incinta Liceului Pedagogic "Dimitrie Tichindeal" este un alt obiectiv de investitie demarat in 2006. Astfel, in baza autorizatiei de construire, incepand din februarie au fost demarate lucrarile de executie de Compania Nationala de Investitii SA Bucuresti.

Valoarea bugetara aprobata anul acesta pentru acest proiect este de 278.000 lei noi.

Sectie de urgenta renovata

In ceea ce priveste reabilitarea unitatilor sanitare, la Spitalul Clinic Municipal a fost amenajata sectia de urgente internari, valoarea lucrarilor depasind 50.000 lei noi. De asemenea, au mai fost efectuate reparatii interioare si recompartimentari ale biroului de primire-urgente, biroului de registratura, saloanelor de la urgente, camerei garda si grupului sanitar.

Referitor la investitiile pentru crearea spatiilor de locuit, municipalitatea s-a axat in anul 2006 pe amenajarea de locuinte sociale, dat fiind numarul foarte mare de persoane care vor ramane fara casa dupa ce proprietarii locuintelor nationalizate isi vor reprimi imobilele revendicate.

Astfel, s-au vandut la licitatie sase terenuri de cate 486 de metri patrati, pretul de adjudecare osciland intre 1 si

2 euro/mp, pentru realizarea de locuinte in sistem de credit ipotecar, pentru tineri intre 18 si 35 ani.

Patru amplasamente au fost adjudecate de SC "Tehnodomus" SA si doua de SC "Amarad" SA. Conform caietului de sarcini si a clauzelor contractuale, cumparatorii terenurilor au obligatia de a respecta realizarea suprafetelor utile minimale si dotarile apartamentelor conform Legii nr. 114/1996. Regimul de inaltime va fi de minim DE S+P+2 E sau maxim S+P+3 E, eventual mansarda.

Se vor construi apartamente cu una, doua si trei camere. Termenul de realizare a lucrarilor, prevazut in contractele de vanzare-cumparare, este de 2 ani.

In anul 2005, Primaria Arad a achizitionat un bloc si a elaborat proiectul de reabilitare a acestuia. In acest imobil se vor amenaja 30 apartamente dintre care 20 apartamente cu o camera. Blocul va fi dotat cu adapost antiatomic la subsol si va fi racordat la reteaua de apa potabila, canalizare menajera, canalizare pluviala.

De asemenea, va beneficia de racord si bransament gaze naturale si centrala termica pe gaze naturale. Lucrarile sunt in curs de executie, castigatorul licitatiei fiind SC "Tehnodomus" SA Arad si urmeaza a fi finalizate in luna aprilie a anului 2007.

Valoarea totala a investitiei va fi de 2.255.723 lei noi, dintre care valoarea de achizitie a blocului s-a ridicat la 324.503 lei, iar cea a lucrarilor de amenajare va fi de 1.913.220 lei.

Municipalitatea va mai beneficia de inca 128 de apartamente ANL care vor fi ridicate in cartierul Micalaca. Amplasamentul noilor constructii a fost stabilit in continuarea strazii Voinicilor, langa cele sase blocuri care vor fi ridicate tot pentru tineri, in parteneriat public-privat, pe baza de credit ipotecar.

Utilitatile exista deja in zona, urmand ca de la acestea sa se extinda catre noile blocuri ANL.

Legatura rutiera intre pasaj inferior Aradul Nou si podul rutier Micalaca este una dintre investitiile care a fost demarata si finalizata in acest an. Valoarea recalculata a obiectivului a atins suma de 11.841.604 lei noi. In 2006, pentru acest obiectiv au fost alocate din fondul de rezerva a Guvernului o suma de 2.500.000 RON.

Obiectivul a fost inaugurat, la sfarsitul lunii noimebrie, in prezenta ministrului Transporturilor, Radu Berceanu.