Noul Spital Judetean care se doreste a fi construit in municipiul Targu-Mures da batai mari de cap atat consilierilor locali, cat si Autoritatii de Sanatate Publica (ASP). Directorul institutiei, Silviu Morariu, a spus ca reprezentantii Consiliului Local nu doresc constructia unitatii medicale si ca pun interesele politice in fata vointei cetatenilor.

Pe de alta parte, consilierii sustin ca Morariu nu stie ce vorbeste si ca nici macar nu a inteles ce s-a votat in sedinta. Dupa obtinerea doar a unui acord de principiu al Consiliului Local cu privire la construirea spitalului regional, seful ASP a rabufnit din nou ieri.

Morariu crede ca nu se doreste construirea noii unitati si ca reprezentantii Consiliului Local isi fac doar jocurile politice sau economice.

Seful ASP a adaugat ca exista interese din partea unora ca in locul spitalului sa se construiasca altceva. "S-a vazut si configurarea scenei politice dupa acea hotarare ciudata a CL, o forma eleganta, dar in acelasi timp marsava de a spune: "Nu vrem la Targu-Mures"", a mai declarat Morariu.

Consilierii locali au fost de acord cu noua constructie, insa decizia luata in sedinta de acum doua zile a fost una de principiu. Alesul PD Doru Opriscan sustine ca seful ASP este mai mereu in afara problemelor si ca, de fapt, habar nu are care a fost decizia luata de catre consilieri.

Cu toate ca alesii locali au dat acordul pentru construirea spitalului, reprezentantii Ministerului Sanatatii sustin ca nu pot acorda banii necesari pentru construirea unitatii numai pe baza unei decizii de principiu. In cazul in care nu se va lua o hotarare definitiva, spitalul nu se va mai construi in Targu-Mures, ci la Brasov sau Sibiu.