PNTCD are noi lozinci: “De acord cu Basescu” si “Racolam PRM-isti”!

Deconspirarea Securitatii si condamnarea regimului comunist ca regim politic criminal erau considerate de PNTCD prioritatile zero ale societatii, dupa decembrie 1989. Agentii de influenta ai Securitatii si nomenclatura repliata in jurul lui Ion Iliescu si Vadim Tudor au fost initiativele PNTCD considerate ca fiind revansarde, vanatoare de vrajitoare, vendeta politica. “Ni se reproseaza ca suntem prea ancorati in trecut.

Dar, oare, cum sa nu privim in trecut, de vreme ce majoritatea detinutilor politici din perioada 1947-1956 erau membrii ai Partidului National Taranesc, oameni care si-au dedicat viata unor cauze profunde in interesul Neamului Romanesc” a declarat in cadrul conferintei presedintele PNTCD Maramures, Gheorghe Siman.

Taranistii il ridiculizeaza pe Vadim

Istoria, nedreapta cu PNTCD, valideaza cu intarziere toate initiativele acestui partid. Respinse timp de 15 ani, solicitarile “talibanilor taranisti”, printre care se afla si cea de condamnare a comunismului au fost preluate cu “entuziasm” de catre partidele aflate in voga acum. PNTCD considera ca era necesara condamnarea comunismului, iar aceasta declaratie a presedintelui Basescu trebuia sa vina mult mai devreme.

“PNTCD condamna tot ce s-a intamplat in Parlament in timp ce seful statului citea declaratia privind condamnarea comunismului. Ceea ce s-a intamplat nu este onorabil, nu doar pentru anumiti parlamentari, ci pentru institutia parlamentara in ansamblu. Credem, de asemenea, ca Traian Basescu nu a ales un moment prea potrivit pentru prezentarea declaratiei si ar fi putut, la randul sau, sa evite un asemenea scandal scandal national” a mai declarat Siman.

El a mai precizat ca lucrurile nu se vor opri aici si ca aceasta declaratie politica nu reprezinta decat un inceput. Taranistii spera ca ea sa devina o declaratie asumata de institutiile statului si sa fie urmata de adoptarea Legii lustratiei. Vadim Tudor, presedintele PRM a fost ridiculizat pe parcursul conferintei, el fiind numit “caricatura umana” de catre Gheorghe Siman, una care umple "cu nesimtire” Parlamentul Roman.

La conferinta au mai fost prezenti Ion Beuca, secretarul PNTCD Maramures si presedintele pe Baia Mare a taranistilor, Aurel Jentea. De asemenea au spus prezent si vicepresedintii filialei judetene a PNTCD, Constantin Muresan, Pacurar Valentin si Larisa Bude.

Pe cea din urma trebuie sa o felicitam pentru ideile prezentate in cadrul conferintei, cu toate ca a avut parte de piedici in a se exprima, piedici puse chiar de Gheorghe Siman.

Sa fie oare aceste piedici discriminari sexuale sau domnului Siman ii este frica sa nu cumva acceada Larisa Bude la functia dansului? Nu stim adevaratul motiv, nici nu ne prea intereseaza. Inca! In schimb, ne-am dori ca pe viitor sa auzim si alti membrii ai PNTCD exprimandu-si parerile legate de diferite subiecte.

Altfel s-ar putea sa ajungem la concluzia ca PNTCD Maramures este alcatuit doar din doua persoane.

Am trait sa o vedem si pe asta! PNTCD racoleaza PRM-isti

PNTCD Maramures trece pe politica de racolare emitand, in acest sens, un comunicat de presa in care precizeaza ca sunt dispusi sa primeasca in formatiunea lor membrii demisionari ai PRM Maramures care s-au saturat de manifestarile huliganice ale lui C.V. Tudor, manifestari reprobabile care au transformat un moment istoric, condamnarea comunismului, intr-un circ penibil.

“In cadrul PRM Maramures exista multi oameni de calitate care merita mai mult decat izolarea politica pricinuita de manifestarile nedemocratice ale lui C.V Tudor” a precizat Ioan Beuca, secretarul PNTCD Maramures.

Tot el a mai specificat ca in fata atacurilor lui Vadim din Parlamentul Romaniei, presedintele Traian Basescu parea descumpanit, aratand ca nu este antrenat pentru lupta cu ramasitele comuniste. “PNTCD are o bogata experienta in “lupta” cu C.V. Tudor. Dupa 1990 taranistii au fost tinta principala a atacurilor liderului PRM. Atacurile au culminat cu mineriada din 1999, organizata in mare masura de C.V. Tudor” a mai precizat Ioan Beuca.