Toate magazinele duty-free din aria de competenta a Directiei Politiei de Frontiera (DPF) Timisoara, cu exceptia celor doua din incinta Aeroportului International din orasul de pe Bega, au fost inchise. Este vorba despre 27 de unitati, cate unul la Jimbolia si Naidas, patru la Portile de Fier, cinci la Cenad, si cate opt la Stamora - Moravita si Moldova Veche.

Desi in randul vamesilor si a politistilor de frontiera s-a vehiculat ca macar magazinele duty-free de la granita cu Serbia vor ramane deschise, un ordin al Autoritatii Nationale a Vamilor, care a ajuns in teritoriu in 29 decembrie, a pus punct acestor tipuri de afaceri. "Practic, odata cu aplicarea aceastei masuri, a disparut si virusul coruptiei din punctele de frontiera.

De acum posturile din vami n-o sa mai fie la fel de atractive si ne asteptam sa plece din sistem si politisti de frontiera", a declarat seful DPF, comisarul-sef Gheorghe Ciobanu.

Magazinele duty-free vor mai functiona doar in incinta aeroporturilor internationale, pe baza unor autorizatii emise de Ministerul Finantelor Publice.