Deputatul Dumitru Becsenescu isi lichideaza intr-un mod alert toate afacerile in care este implicat, mai multe voci de pe piata dezvaluindu-ne modul in care politicianul vinde tot doar pentru a-si putea achita datoriile de ordinul milioanelor de euro.

Practic, cu exceptia cameristelor de la hotelul RIU Fantasy Beach din Mamaia, carora le-a platit salariile restante doar dupa ce „Replica” a vizitat hotelul, toti ceilalti parteneri de afaceri ai politicianului au de recuperat cate ceva de la Becsenescu.

Incepand cu Autoritatea Nationala pentru Administrare Fiscala, care are de recuperat de la firmele deputatului platile la asigurarile de somaj, sociale si medicale, trecand peste Electrica, RAJA sau Congaz (neplatite de aproape jumatate de an) si ajungand pana la partenerii germani de la Riu Hotels, toti au cate ceva de primit de la Becsenescu.

Si ca sa-i arate probabil ca vremurile pot deveni si mai intunecate, la propriu, decat sunt acum, daca nu se grabeste sa-si plateasca datoriile, furnizorii de servicii i-au sistat brusc livrarile la hotelul RIU Fantasy Beach din Mamaia.

Asa se face ca Mos Craciun i-a taiat deputatului Becsenescu lumina, apa si gazele, angajatii care s-au prezentat dupa Craciun la locul de munca fiind nevoiti sa se intoarca acasa dupa ce au descoperit o frumusete de hotel lasat in bezna, fara apa si incalzire.

Acest „cadou” primit de Becsenescu in ajun de Anul Nou vine sa confirme informatiile din mediul de afaceri potrivit carora imperiul Antares, patronat de politicianul valceano-constantean, se prabuseste intr-un ritm accelerat.

Indiciile care pot sa confirme acest lucru sunt destule, fiind suficient de amintit faptul ca cele mai rentabile firme ale grupului Antares sunt vandute in regim de urgenta.

Pe langa Antares Gas si Antares Transport, odinioara motoarele grupului de firme si principale creditoare- ilegale- ale suratelor mai nevolnice, a venit randul Classfer, important operator de transport feroviar, sa fie tras pe linie moarta. Potrivit surselor noastre, Becsenescu si-a anuntat deja clientii ca vor trebui sa-si gaseasca alt transportator feroviar, intrucat afacerea se lichideaza.

In tot acest timp, cei de la RIU inca asteapta sa primeasca taxa de consultanta pe care Becsenescu le-o datoreaza in schimbul dreptului de a utiliza numele, experienta si reteaua lor de turisti.

Desi nu a anuntat oficial retragerea de la Fantasy Beach, din cauza interesului oricum extrem de redus pe care il mai au acum in zona, RIU nu vrea sa fie mai tepuit decat e acum, cu atat mai mult cu cat concernul european a fost pus in situatia de a scoate bani din buzunar doar pentru a nu-si pata imaginea.

Expertul de la RIU sustine ca nici in Siberia nu a fost tratat ca in Romania lui Becsenescu

Este cazul fostului director RIU Romania, un hotelier cu mai multi ani de experienta decat a trait pana acum Becsenescu. Wolfgang Schmidt a lucrat la Fantasy Beach din luna mai pana in septembrie, fara a primi nici un ban pentru serviciile sale.

De fiecare data, Becsenescu gasea cele mai penibile scuze pentru neseriozitatea de care dadea dovada in fata germanului care il invata cum se conduce o afacere de turism. A ajuns pana acolo incat l-a obligat pe Schmidt sa-si plateasca pur si simplu cazarea la hotelul a carui activitate o coordona.

In cele din urma, scarbit de tratamentul la care a fost supus de deputatul Becsenescu, germanul a parasit Romania cu buzele umflate, recomandandu-le tuturor celor care isi exprimau dorinta de a investi in tara noastra sa fuga cat mai au timp.

Pentru cei care tind sa se solidarizeze cu Becsenescu, romanasul smecher care le-a tras-o fraierilor de germani, precizam ca Schmidt are peste 70 de ani si lucreaza in turism de zeci de ani de zile.

Reprezentantul RIU s-a plans prietenilor ca desi a lucrat de-a lungul vietii sale la hoteluri din zone de-a dreptul salbatice pentru acele timpuri- Egipt, Siria, Liban, chiar si Siberia- nicaieri nu a cunoscut acest inconfundabil spirit romanesc de a face afaceri prin tepuirea partenerilor cu zambetul pe buze.

Germanul si-a recuperat banii, dar nu de la Becsenescu, ci de la RIU, care nu si-a pemis sa piarda un profesionist de talia lui Wolfgang Schmidt si au platit de la ei salariul pe cinci luni al germanului, trecand suma in contul datoriei pe care deputatul o avea fata de ei.

Cat despre sansele pe care le mai are prestigiosul concern de a-si primi banii de la unul care nu-si mai permite sa plateasca nici macar factura la intretinerea hotelului, acestea depind se pare de atentia cu care vor fi atenti la viteza lui Becsenescu de a-si lichida afacerile.