Pentru ca primarul le-a tras teapa,

Penticostalii din Moisei si-au construit singuri zid in calea apelor. In data de 20 decembrie 2006 a avut loc sedinta Comitetului Judetean de Conducere al PNTCD Maramures. In cadrul acestei intalniri, consilierul local PNTCD din cadrul Consiliului local Moisei, Gheorghe Hojda a prezentat unele aspecte legate de construirea unui dig in calea apelor raului Viseu, rau care iese anual din matca provocand inundatI cu efecte dezastruoase pentru locuitorI din zona.

Insa nu toata lumea din Moisei pare preocupata de rezolvarea acestei probleme. Din cauza inundatIlor, unul dintre malurile raului Viseu s-a surpat, existand astfel riscul sa afecteze Biserica Crestina Penticostala din Moisei, dar si cateva locuinte din aval.

Primaria a promis fonduri pentru construirea unui zid de protectie, insa principalul ordonator de credite, primarul Stetcu Toader, nu i-a alocat nici pana acum. Cel putin asa sustin taranistii.

Deoarece nu au primit fonduri de la primarie, enoriasI au pus mana de la mana si s-au apucat singuri de treaba. Au sapat un metru sub nivelul apei, pe o lungime de circa 35 de metri si au turnat un zid de 1,5 metri latime si 2,3 metri inaltime. Lucrarile au costat aproximativ 320 de milioane de lei vechi, toti acesti bani fInd scosi numai din buzunarele enoriasilor penticostali. Precum sustin cativa localnici, dupa ce ca nu a ridicat un deget pentru a proteja populatia impotriva inundatIlor, primarul de Moisei ar fi reclamat la Apele Romane initiativa oamenilor.

O comisie de acolo s-a deplasat la fata locului, sa vada despre ce este vorba. In loc sa-i felicite pentru faptul ca le-au cam facut treaba, i-a amenintat pe cei care au indraznit sa-si construiasca zid pentru a se proteja de furia apelor cu amenzi drastice!

EnoriasI BisericI Crestine Penticostale considera ca nu au facut altceva decat sa consolideze malul, pentru a proteja biserica si gospodarIile din apropiere. “Se pare ca in acest mod intelege primarul Stetcu Toader sa isi regleze conturile politice cu viceprimarul si consilierI care nu sunt de aceeasi religie cu dansul si care “nu-i canta in struna”, cum si-ar dori.

Dureros este ca din aceasta lupta politica murdara declansata de primarul din Moisei, au de suferit cetatenI comunei, indiferent de credinta religioasa” ne-a declarat secretarul PNTCD Maramures, Ioan Beuca.

Vinovati pentru ca nu vor sa mai fie inundati!

Avand in vedere faptul ca, de curand, primarul Stetcu Toader este popular european, PNTCD Maramures I recomanda sa adopte o atitudine crestin democrata in relatia cu cetatenI comunei Moisei, indiferent de confesiune. Si, oricum, sa fim realisti! Ce mare faradelege au comis acei cetateni care, culmea, cu banI proprii, au construit acel zid ca sa nu ramana iar fara case si fara locul de rugaciune?

Mai bine s-ar canaliza autoritatile, atat cele locale cat si reprezentantI Apelor Romane asupra altor faradelegi mai mari decat gestul auto-salvator al celor catorva cetateni. Ca numai Dumnezeu stie cate mari neregului sunt prin Moisei! Chiar de natura penala. Asa ca, hai sa nu-i impiedicam pe acei oameni sa se salveze singuri! Daca nu I ajutam, macar sa I lasam sa se ajute singuri.

Ca de contat pe autoritati, am vazut si vedem in continuare ca nu se poate. In caz de noi inundatI si gospodarI luate de ape, cetatenI pe cine ar trebui sa dea in judecata ca a stat cu mainile in san si nu a facut nimic?! Raspunsul este de la sine inteles...