Judecatorii de la Tribunalul Cluj au decis arestarea directorului general al trustului Gazeta, Aurelian Grama. El va sta dupa gratii 29 de zile.

Avocatii lui Aurelian Grama vor ataca cu recurs aceasta incheiere judecatoreasca. Jurnalistul este acuzat de santaj, de aderare la un grup infractional organizat si de spalare de bani.

Arestarea lui Aurelian Grama vine la o zi dupa cea a directorului Gazetei de Maramures, Dan Parcalab. Si acesta este acuzat exact de aceleasi fapte ca si Aurelian Grama.

In dosarul Gazeta, erau deja dupa gratii presedintele trustului, Liviu Man, directorul de investigatii, Ioan Otel, directorul de marketing, Dorel Vidican si directorul executiv, Aurel Muresan.

Directoarea Gazetei de Oradea, Anca Elena Cocut, este cercetata in stare de libertate dupa o luna de arest preventiv. Directoarea editoriala, Memoranda Onac, seful Departamentului de Protectie Interna, Adrian Avarvarei, si sotia lui Liviu Man, Milena.

Ei sunt acuzati ca ar fi santajat mai multi oameni de afaceri din Transilvania. Acestia erau amenintati cu publicarea unor informatii compromitatoare daca refuzau sa incheie contracte de publicitate.