Turdenii care locuiesc in apropierea noii fabrici de gips-carton sunt revoltati pentru emisiile de praf alb care au loc frecvent. Autoritatle de mediu nu au facut nimic pana acum. Probabil, din cauza faptului ca cei de la Rigips dau drumul la praful alb numai in anumite perioade ale zilei.

"Mi-am lasat masina spalata in fata la Sticla circa 6 ore si se vedeau clar depuneri de pulberi albe pe suprafata vopselei. Cred ca ar trebui monitorizati o perioada, dar fara a fi anuntati.

Am inteles de la cei care au lucrat pe acolo ca in momentul in care isi fac curatenie in hala, pulberile de pe acolo le imprastie cu aer comprimat in toata zona”, spune Dragos Zahan, unul dintre turdenii revoltati.

"De aproximativ doi ani tot sesizam ca SC Rigips polueaza in mod frecvent si grav intreaga zona industriala, dar ce e mai grav, si contribuabili, care sunt pe drept revoltati si si-au exprimat de nenumarate ori dezacordul si nemultumirea vis-a-vis de aceasta situatie”, e de parere Adrian Barbulet, un localnic care locuieste in apropierea fabricii.

Obiectiv i-a prins in flagrant!

Fotoreporterii publicatiei noastre au incercat sa rezolve misterul presupusei poluari si au stat la panda, intr-una din zilele saptamanii trecute. Astfel, am reusit sa realizeze un set de fotografii elocvente, in care se vede foarte clar un nor gros de praf alb, care se raspandeste in zona.

Cum pozele sunt mai mult decat clare, asteptam o pozitie oficiala din partea responsabililor societatii si din partea organelor de protectia mediului: e vorba de poluare sau nu? Si daca raspunsul e negativ, totusi, ce reprezinta acel nor alb, gros?

Londra invidioasa pe Turda

Cristina FERENTIU

Am trait sa o vedem si pe asta! Londra sa „crape de ciuda” uitandu-se la Turda noastra cetoasa, observa un turdean, care nu s-a putut abtine sa nu ii atraga atentia online si primarului Tudor Stefanie. ”Iesiti afara si priviti spre N-V, adica inspre societatea Rigips, care nici in ultimul ceas nu vrea sa inteleaga dorinta noastra de a trai intr-o societate sanatoasa.

E seara, iar Londra ar fi invidioasa pe noi. Nu e ceata afara dragi turdeni, e asa-zisul ABUR pe care trebuie sa li suportam zilnic, iar autoritatile se fac ca PLOUA”, descrie un cetatean turdean.