Ca si anul trecut, singurul cinematograf din oras si-a ferecat usile de la intrare imediat dupa scaderea temperaturii, intrerupand rularea filmelor pe marele ecran. Desi n-o spun, responsabilii cinematografului considera ca e mai rentabil sa nu rulezi filme, decat sa incalzesti sala de spectacole pentru cativa spectatori.

Desi temperaturile nu au coborat sever sub 0 grade, fiind mai degraba destul de „pozitive” pentru aceasta perioada a anului, cinematograful „Fox” si-a sistat activitatea. Motivul oficial, afisat chiar la panoul unde iubitorii proiectiilor pe ecran mare ar fi trebuit sa vada titlul filmului care poate fi vizionat, este ca din 22 decembrie... toata lumea e in concediu!

Neoficial, insa, se pare ca este vorba de politica responsabililor cinematografului, care considera ca e mai rentabil, pe timp de iarna, sa tina cinematograful inchis, decat sa faca foc pentru a incalzi o sala in care ar incape mai bine de 100 de spectatori, dar in care arareori sunt cateva suflete. Astfel, Turda ar putea concura fara probleme la categoria „minunilor” unei tari recent integrate in Uniunea Europeana, fiind, poate, printre putinele, daca nu cumva singurul (!), orase din tara in care cinematograful se inchide pe timp de iarna, pe motiv ca... ingheata spectatorii!