Mai multi indivizi sau pus la cale o afacere cat se poate de profitabila si au reusit sa insele mai multe persoane cu sume de ordinul miilor de euro. Afacerea indivizilor mergea de mai multe luni, ca pe roate, si se pare ca actionau in mai toate judetele tarii. Mai intai obisnuiau sa publice anunturi in ziarele locale, apoi in cele centrale.

La Sibiu, de ceva vreme, au inceput sa afiseze pe usile de la scarile blocurilor anunturi prin care spuneau ca o firma straina achizitioneaza masini de cusut de diferite marci, printre care Singer, Pfaff, Newmann, pentru care ofera intre 15 si 75 de mii de euro.

Asa au cazut in plasa acestor asa-zisi colectionari, mai multe persoane, printre care, spun politistii sibieni, inclusiv avocati sau doctori. Oamenii, de buna credinta, au sunat la numerele de telefon din anunturi si au aflat ca sumele fabuloase, in euro, pot ajunge in posesia lor numai daca mai au inca o pereche a masinii respective de cusut.

Apoi, "firma cinstita” le intindea o mana de ajutor si ii indruma spre alte persoane, care, spuneau ei, ar fi sunat inainte si detin modele identice ale masinii respective. Asa ajungeau oamenii care credeau ca pot obtine usor sume fabuloase de bani, sa cumpere dublura masinii de cusut cu aproximativ 3000 de euro.

La acesta suma se adaugau mereu si banii cheltuiti pe transport pentru ca aceasta tranzactie nu se facea niciodata in acelasi judet in care locuieste persoana contactata. Aici se finaliza complotul celor care au dat anuntul, pentru ca, odata banii luati, nu mai raspundeau la telefon oamenilor care aveau deja de vanzare doua masini de cusut.

Pagubitii s-au ales cu doua masii de cusut care nu numai ca nu sunt de colectie, dar sunt si nefunctionale si lipsite de valoare.

Oamenii legii incearca acum sa dea de urma autorilor acestor fapte, dupa ce la politia din Sibiu au ajuns 4 reclamatii de acest gen din partea unor cetateni din mai multe judete printre care Alba si municipiul Bucuresti.