Sibienii care vor plati impozitele pe cladiri, terenuri sau autovehicule pana la data de 31 martie, cand se incheie primul semestru de incasare, vor plati, ca in fiecare an, mai putin cu 5 procente.

Din acest an, termenele de plata a taxelor si impozitelor locale s-au modificat. Perioada de incasare este impartita in doua semestre. Primul semestru a inceput ieri si dureaza pana la 31 martie, in timp ce al doilea semestru debuteaza la 1 aprilie si are ca final 30 septembrie. Directia Fiscala a inceput de ieri incasarea taxelor si impozitele locale cu debit.

Taxele si impozitele locale fara debit au fost incasate de Directia Fiscala Sibiu si la ghiseele postale inca din data de 3 ianuarie. “Directia Fiscala Locala din cadrul Primariei Municipiului Sibiu a incasat in prima zi de lucru din acest an suma de 16.223 lei.

Aceasta suma reprezinta incasarile taxelor si impozitelor fara debit, in numerar, de la oficiile postale si ghiseele Directiei Fiscale din cadrul Primariei.

La oficiile postale au fost inregistrate 57 de operatiuni in valoare de 2.753 lei, iar la ghiseele Directiei au fost inregistrate 178 de operatiuni insumand 13.470 lei”, precizeaza Daniela Costa, de la Biroul de Presa al Primariei Municipiului Sibiu

Program impozite

Pentru acest an, municipalitatea sibiana nu a prevazut o crestere a impozitelor pe terenuri si cladiri, dar impozitele pentru autovehicule au crescut in functie de capacitatea cilindrica a motorului.

“Sibienii care vor plati impozitele pe cladiri, terenuri sau autovehicule pana la data de 31 martie 2007 vor beneficia, ca in fiecare an, de o bonificatie de 5 la suta”, aminteste Mirela Gligore, de la Biroul de Presa al Primariei Municipiului Sibiu. Taxele si impozitele cu si fara debit, pot fi platite prin intermediul ghiseelor Directiei Fiscale, al oficiilor postale sau on-line.

Ghiseelor Directiei Fiscale Locale sunt deschise de luni pana joi intre orele 8-15.15 si vineri in intervalul orar 8-12. Programul este valabil atat pentru persoanele fizice, cat si pentru cele juridice.