Ecourile penei de curent de la Biblioteca „Astra", din deschiderea programului „Sibiu - CCE 2007" sint departe de a se fi stins. Conducerea Electrica Transilvania Sud S.A. investigheaza cazul, de la Brasov.

Lamuriri oficiale

Analiza completa in cazul intreruperii de curent la Biblioteca "Astra" va fi intocmita de o comisie din Brasov, delegata de la sediul central al companiei de electricitate. Comisia, formata din cinci experti, s-a aflat luni la sediul din Sibiu al sucursalei Electrica S.A., pentru a sta de vorba cu conducerea si a trece in revista documentele.

"Ieri (luni - n. red.) a ajuns aceasta comisie la Sibiu, desemnata de directorul general, a solicitat toate elementele necesare, urmind ca pe 12 sa aiba un raport redactat. Le-am pus la dispozitie toate materialele, inclusiv modurile de actiune pe care le-am avut. Acelasi raport il voi si inainta domnului prefect, spre analiza", sustine Iacob Blagu.

Prefectul de Sibiu, Ion Ariton, s-a declarat multumit de venirea comisiei. "Ma bucur ca s-au autosesizat si ca exista o comisie care va analiza cazul. Abia dupa acest raport, vom avea certitudinea cauzelor si se vor putea lua decizii corecte, argumentate", a declarat Ariton.

Directorul e optimist

Defectiunea tehnica nu poate fi trecuta cu vederea, iar inginerul Iacob Blagu poate ramine in functie doar daca expertiza nu il gaseste vinovat. "I-am cerut explicatii, dupa incidentele care au fost. Daca cumva e o vina personala a dlui Blagu, va suporta consecintele. Voi cere schimbarea lui din functie", a anuntat, inca de saptamina trecuta, prefectul Sibiului.

Insa inginerul Iacob Blagu se arata increzator ca analiza il va multumi pe Ariton. "Vineri, aflu si eu concluziile raportului. Insa din punctul meu de vedere, eu zic ca o sa fie bine, dupa masurile pe care le-am luat", a spus directorul Electrica Sibiu.

Prioritate nationala

In primele zile ale anului, peste 20.000 de sibieni, din trei cartiere, au ramas in bezna. Numeroase alte localitati din judet au stat zile intregi fara curent electric, din cauza ninsorilor abundente. Mai multe linii de inalta tensiune si statii de transformare din municipiul si judetul Sibiu au fost afectate, odata cu inrautatirea vremii.

Dar nimic nu se compara, ca prioritate pentru autoritati, cu pana de curent de pe 1 ianuarie, cind seful statului si premierul Calin Popescu Tariceanu au fost prezenti la inaugurarea noului sediu al Bibliotecii Judetene "Astra".

Sub umbrela PD

Teoretic, directorul Electrica S.A. n-ar trebui sa-si faca prea mari probleme, din moment ce se bucura de sustinerea unui partid aflat la guvernare. Dar senatorul Nicolae Neagu, presedintele PD Sibiu, a anuntat inca de saptamina trecuta ca partidul sau nu va incerca sa influenteze in niciun fel decizia autoritatilor, astfel incit Iacob Blagu sa-si pastreze functia.

Parlamentarul a cerut doar obiectivitate. "Este nevoie de o analiza serioasa", sustine Neagu.