Prefectul de Bistrita-Nasaud, Szilagyi Ioan, a depus la Politie o plangere penala in care solicita sa fie verificat modul in care Consiliul Judetean a decontat lucrarile efectuate la Valea Vinului de catre societatile "Mis Grup" si "Nordconforest".

Pentru proiectul de reabilitare a drumului de acces in comunitatea ce risca sa ramana izolata pe Valea Vinului, distrus pe alocuri de viituri si alunecari de teren, Guvernul a alocat de la buget, in decembrie 2006, 46 de miliarde lei vechi.

Din acesti bani au fost cheltuite, in ultima saptamana din decembrie, 26 de miliarde, bani ce au fost impartiti intre cele doua societati. Firma "Mis Grup", apartinand omului de afaceri Emil Iugan - care figureaza in topul celor mai bogati romani intocmit de Revista "Capital" - a intocmit, potrivit prefectului, un deviz de 13 miliarde lei vechi pentru lucrarile efectuate in devans.

Potrivit aceleiasi surse, "Nordconforest" "nu a lucrat de un leu la Valea Vinului". "Drumul a fost distrus pe cateva portiuni. "Mis-Grup" a intrat la lucru cand comunitatea risca sa ramana izolata si a reparat drumul. Am fost acolo si am discutat cu autoritatile locale, iar "Nordconforest" nu a lucrat absolut nimic.

Am sesizat Politia, sa vada ei cum s-au cheltuit cele 46 de miliarde lei vechi venite de la Guvern, si pe ce", a mai declarat prefectul. Raspunsul IPJ este asteptat in decurs de 30 de zile.