Unii primari s-au si conformat solicitarii prefectului si au dat banii incasati inapoi.

Premiu de Craciun, mai mare decit salariul

"Cinci primarii au acordat aceste prime anual, iar un primar si un viceprimar si-au acordat premii de Craciun. Am demarat procedura de revocare a dispozitiilor, iar in cazul in care acestea nu vor fi revocate, vom actiona in judecata si vom cere instantei revocarea actelor. Primarii vor trebui sa restituie aceste sume de bani", a declarat ieri Tise.

Potrivit acestuia, primarii si viceprimarii din Dabica, Aschileu, Jucu, Maguri-Racatau si Panticeu si-au acordat prin dispozitie de primar al 13-lea salariu aferent anului 2006. Premiile respective au fost cuprinse intre 1.900 si 2.900 de lei.

De asemenea, primarul din comuna Tureni si-a acordat lui si viceprimarului cite un premiu de Craciun de 2.000, respectiv 1.700 de lei, desi nu aveau dreptul, ca demnitari, decit la indemnizatia lunara.

Spor de dificultate inainte de termen

Tise sustine ca au fost intocmite proceduri prealabile si pentru anularea sporului de dificultate acordat in perioada 1 iulie - 31 decembrie 2006 prin dispozitii de primar in favoarea primarilor si viceprimarilor dintr-un numar de alte 24 de localitati.

Sporuri lunare de dificultate, cuprinse intre 20% si 40% din indemnizatie, au fost date pentru munca desfasurata in cadrul comisiilor locale de fond funciar, desi ordonanta care reglementeaza aceste sporuri a intrat in vigoare abia de la 1 ianuarie 2007.

Revocare la Dabica

Primarul comunei Dabica, Valer Petrindean, sustine ca premiul, de fapt al 13-lea salariu, era legal, pentru ca atit el, cit si viceprimarul au semnat un contract colectiv de munca, la fel ca restul angajatilor primariei. „Daca domnul prefect a zis ca e ilegal premiul, ne-am conformat si am revocat dispozitia.

Restul angajatilor au luat banii, un salar, si noi dam banii inapoi", a spus Petrindean.