Criterii pentru beneficiari

Executivul primariei a prelungit perioada deoarece in cursul lunii decembrie birourile notariale din municipiu au avut program scurt, motiv pentru care dosarele ANL nu au putut fi completate cu toate actele solicitate conform hotaririi de consiliu local.

Blocul de pe Calea Floresti numara 54 de apartamente si este similar celui vecin, de locuinte sociale, avind atit garsoniere, cit si apartamente cu doua camere.

Criteriile pentru stabilirea ordinii de prioritate in solutionarea cererilor de locuinte si in repartizarea locuintelor pentru tineri, destinate inchirierii, au fost stabilite prin HCL nr. 737/2006.

Astfel, titularul cererii de repartizare a unei locuinte pentru tineri trebuie sa fie major, in virsta de pina la 35 de ani la data depunerii cererii si sa poata primi repartitie pentru locuinta in cel mult 12 luni de la implinirea acestei virste. Cererea de locuinta se efectueaza numai individual si in nume propriu.

Titularul cererii de locuinta si ceilalti membri ai familiei acestuia - sot/sotie, copii si/sau alte persoane aflate in intretinerea acestuia - trebuie sa nu detina si sa nu fi detinut o alta locuinta in proprietate si/ sau sa nu fie beneficiarul unei alte locuinte cu chirie, proprietate de stat, proprietate a unitatii administrativ-teritoriale sau a unitatii in care isi desfasoara activitatea in municipiul Cluj-Napoca si/sau sa nu fie beneficiarul unei alte locuinte pentru tineri destinata inchirierii indiferent de localitatea unde este amplasata aceasta. In plus, titularul cererii trebuie sa isi desfasoare activitatea in municipiul Cluj-Napoca.

Departajare cu probleme

In cazul inregistrarii unor punctaje egale, solicitantii vor fi departajati in functie de situatia locativa constatata la data efectiva a repartizarii locuintelor, avind prioritate, numai in acest caz, solicitantii a caror situatie locativa este sau poate deveni, in mod iminent, grava.

Daca nici acest criteriu nu este suficient, departajarea se poate face in functie de vechimea cererii solicitantului, luindu-se in considerare data efectiva a inregistrarii cererii (ziua/luna/ anul), avind prioritate in acest caz solicitantul a carui cerere are vechime mai mare.

In cazul cind departajarea nu se poate efectua nici in baza acestor criterii, au prioritate solicitantii care au punctajul cel mai mare acordat pe baza criteriilor cu caracter de protectie sociala (starea civila si starea de sanatate actuala).

Tertipuri pentru cresterea punctajului

Pentru a obtine mult rivnita locuinta, clujenii recurg la diverse tertipuri pentru a-si creste punctajul. Printre acestea se numara aducerea de adeverinte medicale de la medicul de familie prin care se atesta faptul ca solicitantul sufera de diverse boli care l-ar putea propulsa, cu 2 puncte, pe locuri eligibile pe lista de prioritati.

Cei care au adus astfel de adeverinte se vor trezi ca documentele nu vor fi luate in considerare, intrucit este nevoie nu de o simpla adeverinta, ci de una emisa de o comisie medicala care sa ateste gravitatea bolii. De altfel, avertizeaza functionarii Primariei, vor avea loc anchete sociale pentru fiecare caz in parte.