Marti isi plangea destinul pe ultima pagina a ZIARULUI de Sibiu. Ieri, un telefon primit la redactie i-a schimbat viitorul. O femeie inglodata in datorii si la un pas de a fi scoasa in strada a fost salvata de un inger. Povestea disperata a Elenei Langa ajunsa in ZIAR a fost citita de o sibianca, ce a considerat ca trebuie sa ia atitudine.

A cumparat mancare pentru cei doi copii ai femeii si i-a promis ca-i va achita toate datoriile. Are doua conditii: numele ei sa ramana anonim, iar ajutorul acordat sa fie insotit si de dorinta femeii de a-si gasi un loc de munca.

Elena Langa a trecut prin sarbatorile de iarna cu multa durere in suflet. Citatia de prezentare la proces ii daduse fiori. Pentru mai putin de 13 milioane de lei vechi femeia avea toate sansele sa ajunga in strada impreuna cu cei doi copilasi ai ei de doi, respectiv 18 ani. Povestea tragica a ei a impresionat o cititoare a ZIARULUI de Sibiu.

A vrut neaparat sa o cunoasca pe Elena Langa si a si ajutat-o. „M-am intalnit cu doamna Elena si am fost impreuna la cumparaturi. Am luat ceva alimente, salam, sunca, pateuri si alte alimente de care au nevoie. Din pacate, doamna nu are un congelator, pentru a-i putea cumpara niste carne, iar asa nu se poate pastra. Am fost si la Urbana pentru a-i plati toate datoriile.

Din pacate era inchis la caserie, dar vom merge vineri impreuna acolo. Problema lor este ca si rezolvata”, spune cititoarea noastra. A refuzat sa ii fie publicat numele si spune ca pentru ea, cel mai important este ca a putut sa ajute aceasta familie. Mai mult, vrea sa o ajute pe fata de 18 ani. „Fata de 18 ani m-a impresionat foarte mult.

La varsta ei cred ca are nevoie de foarte multe si vineri o sa mergem impreuna sa facem cateva cumparaturi”, spune sibianca.

Sansa vietii ei

Familia Langa este si ea multumita acum. Taxele vor fi ca si sterse, frigiderul este plin de alimente, sifonierul va fi si el plin de haine si in plus, au primit si o suma de bani din cara sa aiba sa traiasca o vreme. Cosmarul prin care au trecut s-a terminat. Elena ii multumeste acum lui Dumnezeu ca i-a trimis pe cineva in cale, si o vede pe cea care a ajutat-o ca pe un inger pazitor.

Vede aceasta intamplare ca pe sansa vietii ei. A scapat de visul urat care o urmarea de ceva vreme. Elena vrea acum sa isi caute un loc de munca, macar cu jumatate de norma, pentru ca pe viitor sa nu mai ajunga sa treaca din nou prin acelasi calvar. Pe opt februarie cand are termen in proces, va merge cu chitanta prin care dovedeste ca taxele au fost integral achitate si problema va fi rezolvata.