Focarul de trichineloza de la Rasinari este strict supravegheat de reprezentantii Directiei Sanitar Veterinare si de cei ai Autoritatii de Sanatate Publica. Cele doua persoane ale caror analize au scos la iveala ca sunt bolnave de trichineloza sunt internate in spital iar medicii asteapta acum si rezultatele celorlalte 12 persoane care au consumat carne de la acelasi porc.

Cu pofta, de Craciun

Localnicii din Rasinari au consumat carnea inca de la Craciun. Se pare ca porcul nu a fost verificat, pentru ca oamenii au refuzat sa duca probe la analiza. Acum doua zile au aparut primele simptome ale bolii.

Doi barbati au ajuns la medicul de familie cu dureri de cap, dureri musculare, febra si varsaturi si au fost imediat internati la sectia de boli infectioase a Spitalului Clinic Judetean Sibiu. Oamenii au povestit medicilor ca si alte 12 persoane printre care, rude, prieteni si vecini au mancat din carnea de la acelasi porc infestat.

Medicii au prelevat probe de sange de la toti cei care s-au infruptat pentru a depista virusul, dar rezultatele vor fi gata abia in cateva zile, timp in care toti cei 12 sunt verificati zilnic de catre medici. Cu toate acestea, doctorii care au facut aceste consultatii sustin ca ei nu se simt rau si nici nu prezinta simptomele bolii pentru moment.

Autoritatea de Sanatate Publica si Directia Sanitar Veterinara din Sibiu fac anchete pentru a vedea daca mai sunt si alte persoane care au mancat din aceeasi carne.

Intre timp, barbatul infestat cu trichineloza din focarul de la Axente Sever, care a fost transferat de la Medias la spitalul din Sibiu pentru ca starea lui de sanatate era deosebit de grava, si-a mai revenit iar acum se simte mai bine. Si starea celorlalte 2 persoane care sunt la Medias este mult mai buna.

Se pare ca familia care a taiat cei doi porci nu a dus la examinari la medicul veterinar probe decat de la un singur porc.