Conducerea companiei internationale Continental AG a anuntat ca va angaja in cursul acestui an 1.300 de tineri colaboratori, in toate tarile in care activeaza, inclusiv Romania.

Cea mai mare parte a noilor angajari se vor face in Germania, unde sunt cautati 400 de noi tineri colaboratori, dupa cum a declarat ieri, la Hanovra, Thomas Sattelberger, directorul de personal al Continental AG. Campania de angajari va afecta si unitatea de productie din Sibiu.

Acelasi Thomas Sattelberger declara in luna noiembrie a anului trecut ca numarul de angajati de la centrul de cercetare Continental AG Sibiu va ajunge de la 200 la 300, pana in 2009. Tot atunci, Sattelberger arata ca numarul total de angajati ai companiei, din Romania, va ajunge la 5.000 pana in 2010, cu aproape 1.500 mai multi decat anul trecut.

Compania funrizoare de piese pentru industria automobilistica recruteaza mai ales ingineri si oameni de stiinta, dar si economisti si manageri. „Cu aceasta planificare a resurselor umane, ne situam net deasupra unei simple compensari a fluctuatiei normale.

Deoarece cresterea puternica a companiei noastre, ca unul din furnizorii de frunte pe plan global ai industriei de automobile poate fi mopdelata doar printr-o baza de talente care creste in paralel”, a mai spus ieri Sattelberger. In compania internationala Continental AG lucreaza in acest moment 6.600 de ingineri, in domeniul cercetarii si dezvoltarii.

"Vom dezvolta global programele noastre atractive, de practica. Aceste oferte nu vor avea doar o relatie stransa cu practica, asa cum au avut-o pana acum. Noi planuim in afara de aceasta si o conexiune cu aprofundarea stiintifica la universitatile partenere internationale”, a mai spus Sattelberger.

Din activitatea de cercetare a companiei rezulta anual, in medie, circa 1.300 de patente de inventie noi. Compania a patentat, printre altele, sistemul ABS si programul de stabilitate ESP.